Hoogeveen loopt voor hoop

Hoogeveen - De eerste editie van de SamenLoop voor Hoop in Hoogeveen vindt plaats in het weekend van 5 en 6 juli. Het is een fenomeen dat in andere steden en dorpen soms al een paar jaar aan de gang is.

Tijdens de Samenloop voor Hoop wordt 24 uur lang, van 16.00 tot 16.00 uur de volgende dag, gewandeld voor het goede doel. Teams en individuen halen zoveel mogelijk geld op voor KWF Kankerbestrijding. Het geld dat wordt opgehaald met de eerste Hoogeveense editie komt ten goede aan het Toon Hermans Huis Drenthe en wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker.

Programma

Tijdens de SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding worden (ex-)kankerpatiënten en hun naasten ontvangen als eregasten en in het zonnetje gezet. Daarnaast vinden er allerlei activiteiten plaats en wordt er gezorgd voor een podium met diverse sprekers en muziek. De locatie is nog niet bekend. De organisatie hoopt deze binnenkort bekend te maken. ‘Voordat we dit vrij kunnen geven is goed overleg noodzakelijk met de betrokkenen op locatie, is toegankelijkheid van wandelpaden vereist en moet er voldoende ruimte beschikbaar zijn voor alle deelnemers en bezoekers.’ Het evenement kent verschillende hoogtepunten, vooral de Kaarsenceremonie belooft een bijzonder moment te worden: er worden duizenden brandende kaarsen langs het parcours gezet, ter ere van degenen die strijden of hebben gestreden tegen kanker en voor hen die deze strijd helaas hebben verloren.

Kinderloop

Naast de ceremonies wordt ook wij ook een speciale kinderloop voor basisschoolleerlingen gehouden. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen, in samenwerking met de samenloop en hun school, eigen teams samen. Zij krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor het goede doel.

Na 24 uur wandelen lopen alle deelnemers de laatste ronde en wordt de opbrengst bekendgemaakt. Daarna wordt de cheque overhandigd aan het KWF.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers vindt er geen SamenLoop voor Hoop plaats, zo laat de organisatie weten. Alle helpende handen zijn daarom welkom. Inmiddels zijn de commissies druk aan het werk met de organisatorische voorbereidingen, hebben zich al vrijwilligers gemeld en hebben de eerste teamcaptains en teamleden zich al aangemeld en zijn acties gestart. <EP,1><EP,1>De organisatie verwacht dat het een mooi en bijzonder weekend wordt.<EP,1>