Statenfracties CDA en PvdA bezorgd over ziekenhuiszorg in Drenthe

Regio - Statenleden Bart van Dekken (CDA) en Rudolf Bosch (PvdA) vinden dat de huidige ziekenhuizen in Drenthe niet gedevalueerd mogen worden tot bijvoorbeeld poliklinische voorzieningen. Ze zijn, evenals hun collega’s in de Tweede Kamer, zeer bezorgd over de ziekenhuiszorg in Drenthe.

Het kernteam Zorg voor regio persenteerde maandag 11 februari een adviesrapport over de zorg in Drenthe, nu en in de toekomst. PvdA en CDA zien de constructieve inspanningen van het College van Gedeputeerde Staten om de gezondheidszorgvoorzieningen voor Drenthe te behouden, onder meer via de provinciale ‘zorgtafel’. Aan de ziekenhuiszorg mag van de twee partijen echter niet getornd worden. Beide fracties stellen daarom gezamenlijk vragen aan het College van GS van de provincie Drenthe.

De fracties vinden goede zorg - dichtbij en toegankelijk voor de inwoners van Drenthe - een belangrijke basisvoorziening voor de leefbaarheid. Nu het adviesrapport is verschenen en de mogelijke consequenties voor de spoedeisende hulp in Hoogeveen en Stadskanaal steeds duidelijker worden, willen  CDA en PvdA onder meer weten van Gedeputeerde Staten wat de adviesrichting van dit rapport betekent voor de voorzieningen in de héle zorgketen in Drenthe.

Concreet willen de provinciale politici weten of de spoedeisende hulp in Drenthe niet naar een onaanvaardbaar niveau gebracht wordt. 'Wat zijn de gevolgen voor bijvoorbeeld aanrijdtijden voor ambulancediensten?', vragen de partijen.  

En is GS het ermee eens dat de spoedeisende hulp met name in de regio Zuid-West Drenthe (locatie Bethesda) beter gewaarborgd moet blijven, nu ook de Isala-locatie in Meppel op dat punt onvoldoende ondersteuning kan leveren? CDA en PvdA willen ook weten welke acties het College van GS gaat ondernemen. 


Gerelateerd nieuws