Blessure overschaduwt duel van dames Olhaco

Hoogeveen - De wedstrijd tussen de dames van Olhaco en Emmen ’95 werd overschaduwd door een ernstige blessure van Dorien Wobben van de thuisclub.

In de tweede set kwam ze na een blok op de voet van een tegenstandster terecht, waardoor de enkel beschadigd raakte. Ze werd vervoerd naar het ziekenhuis, waar verder onderzoek werd verricht. De blessure ontstond in een fase dat Olhaco met 1-0 voorstond en met 18-15 in de tweede set. Daarna kwam Emmen ’95 terug en won de wedstrijd met 1-3 via 29-27, 24-26, 20-25 en 16-25.

Kantelpunt in de wedstrijd

Het uitvallen van Dorien Wobben betekende qua punten het kantelpunt in de wedstrijd. Olhaco speelde de eerste twee sets uitstekend en leek op weg te gaan naar een verrassende 2-0 voorsprong op nummer drie Emmen ’95. Het publiek genoot van een spannende en boeiende wedstrijd, waarbij beide ploegen streden voor elke meter. Olhaco sleepte de eerste set binnen na een zinderende slotfase. Olhaco begon met Margit Habing, Susan Otten, Dorien Wobben, José Dorland, Mirte van der Werf, Nadine Knol en libero Ingrid Baas. Olhaco had ook al pech dat het jeugdige talent Romee Veenstra vorige week op school door de enkel ging en weken uit de roulatie zal zijn. De start was echter slecht van de thuisclub, want al gauw stond Emmen met 1-5 voor. Daarna kwam het gretige en wilskrachtige Olhaco beter in de wedstrijd en nam een 14-11 voorsprong. De thuisclub serveerde met risico en de gasten kenden daar de nodige moeite mee. Vooral de opslag van Susan Otten kreeg Emmen maar moeilijk onder controle. Tijdens de slotfase was de spanning te snijden.

Knappe reddingen

Olhaco maakte achterstanden van 20-22 en 23-24 knap goed. Bij 27-27 serveerde Emmen fout en serveerde Margit Habing vervolgens naar de luid bejubelde 29-27 setwinst. Ook in de tweede set serveerde Olhaco sterk, maar ook verdedigend speelde de thuisploeg goed. Libero Ingrid Baas verrichtte regelmatig knappe reddingen in het achterveld, maar de hele ploeg passte naar behoren. Ook de opslag was sterk en dat was een belangrijk wapen van de thuisclub. Bij 18-15 leek Olhaco op weg naar setwinst in de tweede set toen het akelig stil werd in sporthal Trasselt. De pijnkreten van Dorien Wobben gingen door merg en been en het spel stond lang stil. Het jeugdige talent Ceyanne Werkman kwam in de ploeg. Heel vaak maakt dit indruk en dat was schijnbaar bij Olhaco ook het geval, want de voorsprong verdween. Toch had Olhaco de tweede set bijna te pakken bij 24-23, maar door eigen fouten ging Emmen met de setwinst aan de haal: 24-26.

Enerverend volleybalgevecht

In de derde set vochten beide teams tot 12-12 een enerverend volleybalgevecht uit, maar daarna was de tegenstand van Olhaco gebroken en liep Emmen uit naar een 20-25 setwinst. In de vierde set bracht trainer Marcel Veldscholten de 13-jarige Pippa Molenaar in de ploeg. Het piepjonge team kon Emmen tot 6-8 nog bijhouden, maar daarna was Emmen te sterk en won de wedstrijd met 1-3. Marcel Veldscholten denkt dat de blessure van Dorien Wobben meegespeeld heeft bij het verval in de wedstrijd van zijn ploeg. ‘Ik wil het niet alleen daarop gooien, maar het speelt wel mee. We hebben de eerste twee sets goed gespeeld. De ploeg heeft goed geknokt. Het grote verschil was de slagkracht aan de buitenkant. Dit was op veel fronten een teleurstellende avond’.