Tiendeveen wint ruim derby van Nieuw Balinge

Tiendeveen - In de eerste wedstrijd na de winterstop wist Tiendeveen een ruime maar geflatteerde 4-1 overwinning in de derby tegen Nieuw Balinge.

Na een 1-1 ruststand zette Tiendeveen met een flink portie werklust Nieuw Balinge in de tweede helft opzij waarbij drie treffers werden aangetekend. Twee zeer fraaie treffers, Hans Bakker snoeihard bovenin de lange hoek en Yusuf Ucan met een fraaie dribbel, en een strafschop benut door Ismaël Ucan.

Klein kansje

Op een prima bespeelbaar veld met een strakke wind over het veld had Ismaël Ucan een klein kansje maar schoot de voorzet van Sander Booijink nipt naast. Kort daarna schoot Dennis Tump een voorzet boven doelman Sander Lubbers op de lat, waarbij er vervolgens nog net geruimd kon worden door Tiendeveen, die meteen de aanval zocht. Na een ingooi van Hans Bakker verscheen Sander Booijink helemaal vrij voor doelman Rick Kalsbeek die met een harde schuiver scoorde (1-0). Een mooie opsteker voor de mannen van trainer Michel van Essen. Nieuw Balinge zag een schot van Erwin Smale nog eens voorlangs geschoten en Ismaël Ucan strandde nog eens op Richard van de Bossche waardoor deze mogelijkheid werd gesmoord. Uit het niets kwamen de gasten langszij. Na een matige uittrap van doelman Lubbers werd de overigens onzichtbare Dennis Tump bereikt die profiteerde door met een lob dezelfde doelman te passeren (1-1). Zo werd het een 1-1 ruststand ook al omdat Booijink nog een bal van de lijn zag gehaald door een verdediger.

Strafschop

Na rust had Tiendeveen via de ingewisselde Robert Stille al snel bijna succes maar zijn schot ging naast. Niet zoveel later kwam Tiendeveen toch op voorsprong, want Hans Bakker kegelde op formidabele wijze de bal in de kruising bij de tweede paal wat de 2-1 betekende. Negen minuten later werd Ismaël Ucan binnen de beruchte lijnen neergelegd wat een strafschop opleverde. Ismaël Ucan nam zelf de verantwoording vanaf de stip en schoot beheerst de 3-1 binnen. Nieuw Balinge trainer Erik Eefting wisselde maar dat leverde niets op. Toch moest doelman Sander Lubbers attent reageren bij een inzet van Richard Kats wat hij prima deed. Vijf minuten later was zelfs assistentie nodig van Klaas van Nuil die de bal van de doellijn moest schieten bij een inzet van Richard Kats. Zo bleef de marge in stand en werd in de slotminuut nog naar 4-1 gebracht toen Yusuf Ucan werd aangespeeld en binnen de zestien van de gasten drie man omspeelde en vervolgens doelman Kalsbeek en daarna de bal binnen schoof. Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter Fokkens voor het eindsignaal. Hierdoor haalde Tiendeveen de verdiende drie punten binnen met een enigszins geflatteerde uitslag (4-1).