Elim speelde met vlagen goed spel en wint van BSVV

Elim - Sc Elim speelde afgelopen zaterdag tegen een ploeg uit de onderste regionen, BSVV uit Smilde, haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar.

Bij menigeen leefde de veronderstelling dat deze wedstrijd niet door zou gaan, gezien de waterige weersvoorspelling voor het weekend. Echter door de extreem sterke wind waren de velden goed gedroogd en kon scheidsrechter Woering uit Assen op het juiste tijdstip de aftrap laten nemen.

Wind mee

Het publiek zag in de eerste helft een aanvallend Elim dat de wind mee had in de rug. Elim was de bovenliggende partij en creëerde dan ook de meeste scoringskansen. Na een verre assist van J. Doldersum opende Prijs tegendraads koppend de score voor de thuisploeg na ruim tien minuten spelen (1-0). Alleen Berbic deed iets terug voor BSVV; na ruim een half uur spelen wist hij de bal in het zijnet te schieten. Padding verkleinde zijn doel goed en voorkwam een goal. Vlak voor de thee was het B. Koops die via een geplaatst afstandsschot zijn van richting veranderde bal achter keeper Budding zag verdwijnen en Elim daardoor met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten (2-0).

Smet op sportieve wedstrijd

Na de rust probeerde BSVV met een snelle uitbraak de aansluitingstreffer te scoren maar sluitpost Padding stond weer een tegengoal in de weg. Ook aanvoerder De Groot deed een doelpoging maar zijn kopbal ging nipt over, echter was dit over zijn eigen doel waardoor Elim deze middag de zoveelste corner kreeg te nemen. Na enkele wissels aan Elimzijde kon middenvelder Klein het vertoonde spel waarschijnlijk niet meer aanzien. Met een slaande beweging richting D. Doldersum onder de ogen van scheidsrechter Woering kon hij met een rode kaart vertrekken richting de kleedkamers. Hierdoor kreeg Elim nog meer ruimte om vrijuit te spelen maar M. Koops maakte een onnodige overtreding op het middenveld en kreeg hiervoor een gele kaart gepresenteerd.

Fraaiste goal

Een enkel afstandsschot van Timmer werd door Padding makkelijk gepareerd. Na een snelle balbehandeling van Odink kon M. Koops tien minuten voor tijd worden vrij gespeeld en alleen voor de keeper scoorde hij eenvoudig de 3-0. Hierna kreeg Elim nog de nodige corners te nemen omdat het doel van Budding meerdere keren werd opgezocht. Een onderuit getrokken Klomp dacht dat hij nog een penalty zou krijgen maar scheidsrechter Woering wilde hier niet in meegaan. Nadat aanvoerder Benjamins hierop verhaal ging halen bij de leidsman kon ook hij een gele kaart op zijn conto bijschrijven. Uit de achtste en laatste corner in de blessuretijd was het D. Doldersum die fraai aannam, aanlegde en hard afdrukte en zo zag hij dat zijn schot langs de binnenkant paal als laatste wapenfeit op het scorebord kon worden genoteerd (4-0). Met deze verdiende uitslag pakt sc Elim de koppositie weer terug van SVM, dat niet in actie kwam, en mag het volgende week proberen om in Dedemsvaart tegen SCD ’83 deze positie te versterken.