Strijdvaardig De Weide pakt volle winst in Gramsbergen

Gramsbergen - In het uitduel bij nummer twee op de ranglijst, SV Gramsbergen, heeft De Weide zich prima hersteld van een serie mindere wedstrijden.

Trainer Marcel Smid kon nog niet beschikken over een volledig fitte selectie, maar bleek deze middag over een team te beschikken dat de strijd op een prima wijze aanging met een ploeg in topvorm. Een prima start voor de groenwitten, maar Benjamins wist in de beginfase een goede mogelijkheid niet langs Seinen te werken. Even later opnieuw een prima mogelijkheid voor de groenwitten, maar na een scrimmage voor het doel van de gastheren schoot Muysson de bal rakelings naast. Ook in het vervolg van de eerste helft, waar de thuisploeg tegen de stormachtige wind moest acteren, hadden de groenwitten het betere van het spel. Even later een pass van Muysson op Luchtenberg, maar diens inzet werd uitstekend gekeerd door doelman Kosters. Na een pass van Bosma, was het V.d. Graaf die inschoot, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Onder druk

De Weide zette de thuisploeg prima onder druk en kreeg enkele mogelijkheden om de score te openen. Na een mooie combinatie tussen Muysson en Bosma was het Bosma die in de 28e minuut maar net over schoot. De thuisploeg kon in deze fase hier niet veel tegenover zetten en beperkte zich tot een enkele counter, die overigens weinig gevaar opleverde voor De Weide. In de 32e minuut bracht een goed uitgevoerde counter via Coulier de dikverdiende voorsprong door een prima schot van Joost Bosma. De Weide bleef het initiatief houden en de tegenvallende gastheren uitstekend onder druk zetten.

Stormachtige wind

Na de thee mocht De Weide opboksen tegen de stormachtige wind en deed dit uitstekend. De gastheren hadden wel meer het initiatief, maar waren deze middag niet in de vorm om het De Weide echt moeilijk te maken. Gramsbergen had nu wel meer balbezit, maar de ploeg van Smid stond prima en kreeg na een uitstekende pass van V.d. Graaf, via Bosman nog een kans, maar zijn inzet leverde enkel een hoekschop op. De thuisploeg ontsnapte aan de 0-2 toen na een bekeken boogbal van Luchtenberg doelman Kosters met een prima reflex de bal over de doellat werkte. In het laatste kwartier nam de druk van de thuisploeg toe, maar De Weide had prima controle in deze fase. De thuisploeg kreeg nog een mogelijkheid via een kopbal van Willems, maar doelman Hemmes kon eenvoudig de bal uit de hoek plukken.

Toenemende druk

De Weide kreeg wel meer moeite de bal in de ploeg te houden door de toenemende druk van de thuisploeg. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter nog niet voor de gastheren. In de slotfase nog een countermogelijkheid voor De Weide, invaller Frank van Veen wist die deze kans helaas niet te verzilveren.