Heren Olhaco spelen wedstrijd van de waarheid

Hoogeveen - De heren van Olhaco spelen zaterdag de wedstrijd van de waarheid. De nummer elf gaat namelijk op bezoek bij nummer twaalf Avior in Schalkhaar. De dames van Olhaco spelen thuis tegen nummer drie Emmen ’95.

De heren van Olhaco zakten naar de elfde plaats na de nederlaag tegen Keistad. Dat is een degradatieplaats die Olhaco zo snel mogelijk wil verlaten. De ploeg van trainer Dennis Luider gaat op bezoek bij hekkensluiter Avior, dat zeven punten minder heeft, maar wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Avior kwam al acht wedstrijden op rij niet tot winst. De laatste zege was uitgerekend op 3 november 2018 in Hoogeveen tegen Olhaco. Avior won met 2-3. Olhaco behaalde in de laatste zes duels een zege. Dat was een 3-1 overwinning op Scylla. Olhaco heeft geen andere keus dan te winnen van Avior. Luider zei dat zijn ploeg zich juist moet profileren tegen tegenstanders, die vlakbij staan op de ranglijst. Olhaco moet winnen om te kunnen stijgen op de ranglijst en om Avior op een grote achterstand te zetten. De wedstrijd Avior-Olhaco begint zaterdag in Schalkhaar om 19.30 uur.

Dames

De dames van Olhaco kenden een goede serie met drie zeges op rij, maar zaterdag was koploper Zwolle 3 te sterk. De ploeg van trainer Marcel Veldscholten ontvangt zaterdag in sporthal Trasselt nummer drie Emmen ’95. Emmen won van de laatste zes wedstrijden er vier. De eerste ontmoeting in Emmen verloor Olhaco met 3-2. De nederlaag bij Zwolle 3 was geen schande. De ploeg hoopt het niveau van de drie wedstrijden daarvoor weer op te pakken, zodat de gevarenzone verlaten kan worden. De wedstrijd Olhaco-Emmen ’95 begint zaterdag om 18.30 uur in Trasselt.