Smashers succesvol tijdens toernooi FZ Forza 468

Hoogeveen - In de sporthal aan de Valkenlaan werd zaterdag het FZ Forza 468 Smashtoernooi gehouden. Het toernooi is onderdeel van het 468 circuit van Noord-Nederland en betekent jaarlijks de start van het toernooiseizoen. 125 deelnemers streden in 3 verschillende categorieën om de eerste prijs, waarvan 37 deelnemers de club Smash Hoogeveen vertegenwoordigden.

Het toernooi is goed verlopen. Door veel afmeldingen vanwege ziekte werden de wedstrijden eerder gespeeld dan volgens schema en waren de finales op tijd aan de beurt. In deze finales was Smash Hoogeveen een grote leverancier van spelers. In alle drie de categorieën zijn Smashers in de prijzen gevallen.

Halve finale en finale

In de mannenenkel 8 moest Arie den Boon het in de halve finale opnemen tegen Ramanathan Vadharajan, maar deze verloor Den Boon net. Uiteindelijk is Vadharajan op de tweede plaats geëindigd. In de mannendubbel 8 vochten drie koppels van Smash en een ander koppel in de halve finales om een plek in de finale.

De ene finale bestond uit twee koppels van Smash. Wesley Anderson en James Anderson namen het op tegen Marc van der Veen en Jesse van der Veen. Na een spannende halve finale mocht het koppel Anderson door naar de finale, zij zijn uiteindelijk tweede geworden. In de andere halve finale stonden Arie den Boon en So Ho, maar zij mochten niet naar de finale.

In de mannenenkel 6 verloor Jonathan den Boon van Smash de halve finale van Harm van Schaik. Van Schaik is uiteindelijk eerste geworden. In de gemengd dubbel 6 zegevierde Jasper Haveman van Smash in de finale met zijn gekoppelde partner Lisanne Hagen van BC Flits. Haveman heeft in de mannendubbel 6 ook de eerste plek weten te bemachtigen met zijn partner Egbert Guichelaar van Smash na alle wedstrijden te hebben gewonnen in de poule. In de vrouwenenkel 6 wist Demi van der Veen van Smash de tweede plek te behalen.

In de hoogste categorie, de 4, nam Pim Nijmeijer het in de halve finale van de mannenenkel op tegen Somrak Doornebosch. Helaas verloor Nijmeijer en heeft Doornebosch uiteindelijk de eerste plek weten te bemachtigen. In de gemengd dubbel 4 bestond de finale alleen maar uit Smashers. Pim Nijmeijer en Roos van Goor stonden tegenover Stefhan Koehorst en Yvonne Drost. Na een lange finale van drie sets hebben Koehorst en Drost gewonnen.

Herendubbel

Koehorst speelde ook de herendubbel 4. Zijn partner van vorige jaren, Matthijs Esser, was dit jaar geblesseerd en dus konden ze niet samen de titel verdedigen die ze vorige jaren hebben gewonnen. Jasper Witteveen wilde wel invallen. In de halve finale verloren ze net van Marc en Victor Ching van Griffioen ’76 SV, die uiteindelijk de herendubbel hebben gewonnen.

In de vrouwendubbel 4 hebben Stephany de Jonge en Roos van Goor net verloren in de halve finale na drie spannende sets van Martine Beers en Kim Braam. In de finale mochten Edith Nijmeijer en Yvonne Drost het opnemen tegen Beers en Braam, maar ook in de finale zegevierde Smash niet.

Hieronder nog een overzicht met alle prijswinnaars van Smash Hoogeveen:

Mannendubbel 8: 2e prijs; Wesley Anderson en James Anderson. Gemengd dubbel 6: 1e prijs; Jasper Haveman en Lisanne Hagen (BC Flits). Mannendubbel 6: 1e prijs; Egbert Guichelaar en Jasper Haveman. Vrouwenenkel 6: 2e prijs; Demi van der Veen. Gemengd dubbel 4: 1e prijs; Stefhan Koehorst en Yvonne Drost, 2e prijs; Pim Nijmeijer en Roos van Goor. Vrouwendubbel 4: 2e prijs; Yvonne Drost en Edith Nijmeijer.