Tiendeveen begint tweede helft met derby tegen Nieuw Balinge

Hoogeveen - De tweede competitiehelft is haperend van start gegaan vanwege het weer, maar komend weekend lijkt een volledig programma afgewerkt te kunnen worden.

Slechts een lokale derby staat op het programma, namelijk Tiendeveen-Nieuw Balinge. Er worden wel acht Drentse derby’s gespeeld. Het gaat voornamelijk om returns van de eerste wedstrijddag.

Zaterdag

1E: HZVV had aan een helft genoeg om de drie punten te pakken tegen Be Quick/D. Nummer acht Balk is van een ander kaliber en komt op bezoek. De eerste wedstrijd won HZVV met 0-3 en later kreeg Balk niet meer dan drie treffers in een wedstrijd tegen. De laatste twee thuiswedstrijden verloor Balk met 0-1. De Friezen kregen twintig doelpunten tegen en alleen HZVV en Winsum kregen er minder tegen. HZVV is vijf keer ongeslagen, maar tegen Balk is het altijd moeilijk scoren. Noordscheschut won zaterdag van Balk en staat zevende. De ploeg van trainer Marc van Meel gaat naar nummer zes d’Olde Veste ’54, dat met 0-3 bij Zeerobben won. De eerste wedstrijd verloor Noordscheschut met 2-4, maar in Steenwijk boekt de ploeg meestal betere resultaten. Olde Veste is echter niet te onderschatten. Het won een oefenwedstrijd met 3-6 van vv Heerenveen.

2J: Het wil maar niet vlotten met De Weide. De 0-3 nederlaag tegen Desz was teleurstellend. De ploeg van trainer Marcel Smid staat voor een zware opgave, want het gaat naar nummer twee Gramsbergen. In Hoogeveen werd het 1-1. Zaterdag verpulverde Gramsbergen HFC ’15 met 0-9. Onlangs verloor de ploeg met 0-4 van The Knickerbockers, maar daarvoor was de ploeg acht keer ongeslagen. De Weide heeft sinds 8 december 2018 geen winst geboekt, dat wordt dus weer eens tijd.

3D: Hollandscheveld kwam zaterdag niet in actie en gaat op bezoek bij nummer drie Nieuwleusen. Nieuwleusen won van de laatste vijf duels er vier, terwijl Hollandscheveld nog steeds acht keer op rij geen winst behaalde. In Hollandscheveld won Nieuwleusen met 2-3. Een lastige opgave voor Hollandscheveld. ZZVV ging bij Hoogeveen fors onderuit, dat betekende de tweede nederlaag op rij. Nummer zeven SCD ’83 komt op bezoek. SCD ’83 verloor twee keer, nadat het daarvoor vier keer had gewonnen. Het wordt weer tijd voor een zege voor de geelzwarten. Hoogeveen deed goede zaken door van ZZVV te winnen, bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen. Hoogeveen gaat naar nummer dertien SVN ’69. Dat zou geen probleem mogen opleveren. In Hoogeveen werd het 6-0. Elim zag zonder te spelen SVM aan kop komen. Elim ontvangt nummer elf BSVV. De thuisclub kwam al twee duels niet tot winst, maar de eerste wedstrijd in Bovensmilde werd wel gewonnen met 3-4. BSVV won wel met 3-0 van Hoogeveen, maar Elim mag tegen deze tegenstander geen fout maken.

4E: Sinds 8 december 2018 wordt er ook weer gespeeld in 4E. De return van de eerste wedstrijddag van Nieuw Balinge-Tiendeveen staat op het programma. Het werd toen 4-4. De laatste wedstrijd won Tiendeveen van Borger, maar daarvoor verloor het zes keer op rij. Nieuw Balinge won haar laatste wedstrijd met 4-2 van SCN. De ploeg oefende er op los en won van VIOS en Amicitia VMC, maar verloor met 1-4 van Protos. Het kan in Tiendeveen een boeiende derby worden. SCN verliet 2018 met een nederlaag, maar kwam dit jaar nog niet in actie voor de competitie. SCN ontvangt nummer negen Angelslo. De promovendus won al drie keer op rij niet. In Emmen won SCN met 0-2 en ook nu lijkt SCN favoriet. SCN verloor een oefenduel met 6-0 van ZZVV.

5F: Ook in 5F wordt de competitie hervat. VCG dat in de winterstop van trainer wisselde, ontvangt hekkensluiter Erica ’86. In Erica won VCG al met 1-6 en ook thuis mag de ploeg geen punten verspelen. Erica won dit seizoen nog niet, pakte slechts een punt. De ploeg ontving wel vijf rode kaarten. VVAK was met een goede serie bezig en won vijf keer op rij. VVAK gaat naar nummer zes NWVV. In Kerkenveld werd het 2-2, maar deze keer zal VVAK om in de top drie te blijven, moeten winnen. VVAK verloor onlangs een oefenwedstrijd van Balkbrug met 3-1.

Zondag

Hoofdklasse A: Hoogeveen boekte zondag een belangrijke zege op Be Quick 1887 in de slotseconden. De ploeg van trainer Nico Haak staat derde, maar staat theoretisch bovenaan. Hoogeveen brengt een bezoek aan nummer twaalf Fortuna Wormerveer. In Hoogeveen werd het 3-0. De promovendus uit Wormerveer doet het goed en is vijf keer ongeslagen. De laatste twee duels won de ploeg. Ook is Fortuna nog in het bekertoernooi na een 0-1 zege op eersteklasser Argon. Thuis kreeg Fortuna weinig doelpunten tegen, Hoogeveen zal dan ook flink aan de bak moeten om eventueel de koppositie in te kunnen nemen.

2L: Zuidwolde bleef in de gevarenzone na de 2-5 nederlaag tegen Dedemsvaart. De ploeg staat dertiende met tien punten. Het gaat op bezoek bij nummer twaalf Asser Boys met elf punten. Het is voor Zuidwolde de wedstrijd van de waarheid. De ploeg zal de wedstrijd moeten winnen om te kunnen stijgen op de ranglijst. Bij verlies loopt Asser Boys verder weg. In Zuidwolde werd het 2-1, de ploeg van trainer Bas Bijen zal vooraf weer tekenen voor zo’n resultaat.

4E: Het sprookje van Pesse duurt ook in 2019 voort, want de ploeg boekte zondag de tiende zege van het seizoen. Tegen DVC ’59 speelde Pesse een kwartier goed en dat was voldoende voor de 2-1 zege. Pesse gaat naar nummer zes DSC ’65. De ploeg uit Dalerveen verloor nog maar een keer, namelijk tegen Pesse. DSC is de ploeg van de gelijke spelen, want dat was al zeven keer het geval. Van de laatste zeven duels speelde DSC er zes gelijk. DSC is thuis nog ongeslagen, Pesse zal flink aan de bak moeten. Hodo ontvangt nummer veertien en hekkensluiter Bargeres. De gasten hebben nog maar een keer gewonnen. In Emmen won Hodo met 0-5, ook nu is Hodo zwaar favoriet. Hodo verloor een oefenwedstrijd tegen Steenwijkerwold, maar tegen Bargeres mag het eigenlijk geen punten verspelen.