Rensenpark omgetoverd in wereld vol sprookjesfiguren tijdens Fable en Fantasy festival

Emmen - De allereerste editie van het festival Fable & Fantasy vindt op 22 en 23 juni plaats in het Rensenpark te Emmen. Dat laat de gelijknamige stichting weten.

Het festival neemt bezoekers mee in een andere wereld, de wereld van de fantasie. De plaats waar je kan genieten, jezelf kan zijn en je je kan laten verwonderen. De één komt in een prachtig kostuum, de ander komt in zijn gewone kleding. Het mag allemaal. Het Rensenpark wordt omgetoverd tot een fantasiewereld waar je sprookjesfiguren tegenkomst, je terug naar de middeleeuwen gaat of een kijkje neemt in de wereld van de steampunk. Er is voor ieder wat wils en iedere fantasy of cosplay stijl is welkom.

Kilometers

De stichting achter de organisatie zegt al jaren zelf diverse fantasy evenementen te bezoeken binnen Nederland, waarbij altijd opviel dat er veel Drenten tussen het publiek zaten. Fantasy leeft hier, maar iedereen moet wel behoorlijk wat kilometers afleggen om een dergelijk festival te bezoeken, vinden ze. 'We menen dat het tijd werd dat het ook voor ons een keer een thuiswedstrijd werd', schrijft het stichtingsbestuur op hun website. 'We kennen al diverse evenementen in onze omgeving die bij het fantasythema aansluiten, maar wij denken dat we nog niet zoiets hebben als Fable & Fantasy. Vandaar dat we dit met veel plezier organiseren.' De organisatie verwacht duizenden bezoekers voor de eerste editie.

Bands

Op de bewuste twee dagen zijn er verschillende fantasy kraampjes te vinden tijdens de fair met onder meer middeleeuwse en gothic kleding, hoeden, eigengemaakte sieraden, schapenvachten en bordspelletjes. Ook treden er diverse bands op, zoals de pirate-partyfolk band Plunder, het akoestische spelende Pyrolysis, de Engelse folkband Pickleweed en de middeleeuwse muziekgroep De Soete Inval.

Ghostbusters

Het Rensenpark zit op deze dagen ook nog eens vol avonturen. Bezoekers kunnen lansgkomen bij de Ghostbusters, een zeepaardjesrace houden of leren zwaardvechten of boogschieten.

Greep

Wie op de hoogte wil blijven, kan Fable & Fantasy volgen via Facebook, Instagram, of www.fableandfantasy.nl. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.