Veel medailles voor Sidokwan

Hoogeveen - Sidokwan heeft afgelopen weekend meegedaan aan de Open West Districtskampioenschappen in Roelofarendsveen. Voor een aantal spelers was het de eerste ervaring met de elektronische pantsers.

Ismael de Lima is een van de spelers die debuteerden met de elektronische pantsers. Ismael knokte tijdens zijn eerste partij erg sterk en won met ruime voorsprong. De tweede partij was erg spannend. Ismael scoorde goed met ronde trappen, maar gaf zijn punten ook gemakkelijk weg.

In de tweede ronde liep Ismael uit met 6 punten en won de halve finale. In de finale trof Ismael een sterke tegenstander met meer ervaring. Met een eindstand van 16-36 liet Ismael scorend vermogen zien, maar moest toch echt werken aan zijn verdediging. Ismael verloor de finale, maar had na drie partijen een welverdiende bronzen medaille.

Hoofdtreffers

Kim Kloppenberg vocht na lange tijd weer eens een toernooi. Kim heeft een sterke verdediging. Ismael kan hier nog wat van leren. Kim vocht scherp en scoorde meerdere hoofdtreffers. In de tweede ronde scoorde zij in de eindfase een prachtige draaitrap richting het hoofd, waarbij de finale werd stopgezet met een eindstand van 20-0. Kim won met point gap en was erg tevreden dat ze de 0 punten heeft geïncasseerd.

Inas Bengrad vocht op een veld waar de elektronische pantsers matig werkten. Coach Manho Wong merkte op dat de scores op het veld erg laag uitvielen en dat er weinig tot niet gescoord werd met traptechnieken. De eerste ronde bleef de stand 0-0, waarop Inas en Man Ho bespraken de wedstrijd te winnen met stoten.

Frontale aanval

De tweede ronde bedacht Inas zich niet en viel frontaal aan met een harde stoot. De registratie van de traptechnieken werden hervat, maar het systeem bleef niet werken. Inas knalde nog drie harde stoten in de eerste ronde en won de finale met 4-0. Lieke Heling, Maaike Smit, Miguel Molenaar en Daniela Oost wonnen hun finale en namen ook goud mee naar huis voor Sidokwan.

Brons

Jurre Mars en Chris Kloppenberg wonnen hun eerste partij, maar kwamen in de halve finale niet verder en moesten genoegen nemen met brons. Verder was er brons voor Charissa Krikken, Charissa Maail, Djayden Zuidema en Robin Westerlaan. Djyvano Zuidema viel net buiten de prijzen.

Met een team van 14 spelers die 6 gouden, 1 zilveren en 6 bronzen medailles behaalden, kijken de coaches terug op een redelijk resultaat met weer nieuwe aandachtspunten voor in de training.