Hoogeveen zondag wint opnieuw

Hoogeveen - Na de winterstop en de afgelasting van vorige week had Hoogeveen een thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Haren op het programma staan. Dat de mannen hun zinnen op winst hadden gezet bleek wel uit het spelverloop.

Het werd een zwaarbevochten overwinning met een uiterst spannende slotfase die beslissend afgesloten werd door Sadik Spijodic. De eindstand: 2-1.

Hoogeveen is ondertussen versterkt met drie nieuwe spelers uit hogere klassen. Trainer Nico Haak is blij met de aanwinst. Zeker omdat alle drie de spelers uit eigener beweging Hoogeveen hebben opgezocht. Het weer was in Hoogeveen geen belemmering, een winters zonnetje had het rijplaagje met gemak weggesmolten. In de eerste helft was het BeQuick dat de eerste kans tot scoren kreeg, maar de bal rolde ongevaarlijk voor het doel van Hoogeveen langs over de achterlijn. Het verder verloop van de eerste speelperiode was eigenlijk een heen en weer spelenn zonder dat een van beide ploegen een vuist kon maken. Dan in de vijendertigste minuut kreeg Spijodic op het middenveld de bal voor de voeten gespeeld en kon hij ongehinderd met de bal aan de voet doorbreken en van afstand aanleggen. Van ver buiten het strafschop gebied ging de bal over de kansloze keeper van BeQuick en was de 1-0 een feit. Hoogeveen speelde slordig en wist geen verdere kansen te creëeren. Met ongewijzigde stand werden de kleedkamers opgezocht.

Openingen om te scoren

Na de rust was er een geheel andere wedstrijd te zien. Er werd door Hoogeveen fanatiek naar openingen gezocht om te scoren. Een poging van Zwikker werd door de doelman gestopt. De wedstrijd verloopt open en vlotter. Be Quick krijgt ook kansen, maar keeper Borgman hoefde niet tot het uiterste te gaan. Zwikker kon wederom aanleggen, maar zijn poging ging net over. Tijdens een aanval van Hoogeveen komt de aanvoerder van BeQuick met de schrik vrij, hij maakte net geen goal in eigen doel. Een uitval van de gasten werd door een goed keepende Borgman weggewerkt. Even later was hij weer klemvast toen Spijodic onoplettend de bal verloor en een bijna zeker doelpunt door de laatste man van Hoogeveen in de houdgreep genomen werd. In de eindfase van de wedstrijd werd het nog even hectisch binnen het Hoogeveense strafschop gebied. Een hoge voorzet van BeQuick kwam een Hoogeveense hand tegen, wat reseulteerde in een strafschop. Borgman koos de goede hoek, maar kon de bal alleen maar wegstompen.

Te vroeg juichen

Hoogeveen fans juichten te vroeg, want een oplettende Stoker wist in de verwarring die heerste in de Hoogeveense defensie de bal over de doellijn te werken en 1-1 op het scorebord te zetten. Ondertussen werd er al ruim in blessuretijd gespeeld. Be Quick leek aanstalten te maken voor de winst te gaan, maar liet in de verdediging toch nog een steekje vallen. Spijodic was hier als dekippen bij en nam de bal mee richting doelman Smit. In dit een op een duel kwam Spijodic als overwinnaar te voorschijn en legde de bal in de linkerhoek en bevestigde zo de 2-1 overwinning in eigen huis.