HZVV vrouwen teleurstellend gelijkspel tegen OZC

Hoogeveen - Na twee afgelastingen op rij mocht HZVV Vrouwen 1 zaterdag eindelijk weer een wedstrijd spelen voor de competitie. Dit was tegen OZC uit Ommen, een ploeg waar HZVV altijd moeite mee heeft gehad. Ondanks dat de vorige wedstrijd tegen OZC ruim gewonnen was bleek ook dit keer weer dat de ploeg uit Ommen zich goed had voorbereid.

Er waren wat omzettingen gedaan in hun opstelling en duidelijk was dat men naar Hoogeveen was gekomen voor een punt. Het begin van de wedstrijd was rommelig, HZVV had weinig grip op de gasten en moest wennen aan de defensieve speelstijl. Toch was het de thuisploeg die in de twaalfde minuut een kansje kreeg maar Cheyene Maulany zag haar inzet net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan.

Weinig uitgespeelde kansen

HZVV bleef de ploeg die de aanval zocht maar kreeg weinig echt uitgespeelde kansen ondanks het goede veldspel dat de ploeg liet zien. Vanaf de twintigste minuut tot aan de rust was het eigenlijk alleen de ploeg in het rood-wit die voor het doel van de tegenstander kwam waarbij Maria de Lima zich knap vrij speelde en alleen op de keeper afging maar de OZC doelvrouw speelde een perfecte wedstrijd en plukt de bal knap van de voet van de Lima.

De tweede helft begon goed voor HZVV en al na vijf minuten was het Gulnaz Yildirim die na een actie de bal in het zijnet schoot. Yildirim leek herboren en was constant gevaarlijk en ontpopte zich zeker in de tweede helft tot de gevaarlijkste speelster van de thuisploeg. HZVV bleef de aanval zoeken al kwam af en toe OZC er gevaarlijk uit maar de verdediging van HZVV bleef redelijk eenvoudig overeind en kon de bal ver van het eigen doel houden.

Aantal mogelijkheden

De thuisploeg kreeg nog een aantal mogelijkheden maar Verena Jager, Maria de Lima en Lyane Neutel zagen hun inzet naast of over gaan. In de 38e minuut leek HZVV dan loon naar werken te krijgen toen Yildirim weer richting doel ging, twee verdedigers achter zich latend. Zij schoot de bal in de verre hoek maar de OZC keepster kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog uit het doel tikken. De laatste twintig minuten kwam OZC bijna niet meer uit de eigen zestien meter maar met kunst en vliegwerk wist men zich staande te houden en na het laatste fluitsignaal was de vreuge bij de ploeg uit Ommen groot en de teleurstelling bij HZVV nog groter.