Kunstproject in Weidesteyn

Hoogeveen - Een bijzonder kunstproject gaat binnenkort van start op de geriatrische afdeling in Weidesteyn. Het is een project in samenwerking met de Hoogeveense kunstenaar Geert Oldenbeuving.

Hij werd door Weidesteyn benaderd met de vraag of er voor de bewoners van de gesloten afdeling een kunstproject te bedenken was. Oldenbeuving ging de uitdaging graag aan. Er komt een kunstwerk dat vergelijkbaar is met de mozaïekbankjes voor theater De Tamboer. De afgelopen maanden heeft Oldenbeuving gewerkt aan het ontwerp voor de twee betonnen bankjes, die vervolgens zijn gefabriceerd door Zwaagstra Beton. Woensdag zijn ze afgeleverd bij Weidestyn. Begin februari worden ze met behulp van een enorme kraan, die gratis beschikbaar wordt gesteld door de firma Kuiphuis Kraanverhuur (voorheen Pol), over het gebouw gehesen om een plek te krijgen in de binnentuin.

Ontwerp met bloemen

Vanaf 7 februari gaan de bewoners onder begeleiding elke donderdag aan de slag om gekleurde papieren vellen te scheuren en de stukjes op doeken te plakken (vergelijkbaar met mozaïeken). Voor deze doeken heeft Oldenbeuving een ontwerp met bloemen bedacht. Als het beplakken klaar is wordt er een foto van gemaakt, die wordt afgedrukt op metaal zodat het geschikt is voor buiten. Dit kunstwerk komt boven de bankjes te hangen. De oorspronkelijke doeken krijgen binnen een plek. Oldenbeuving is bij voorbaat al enthousiast. ‘Met een beetje begeleiding moet dat helemaal goed komen.’