Voorrondes Drentse bandcontest Vaartslag in Het Podium

Hoogeveen - Dré Meijer presenteert vrijdagavond de eerste voorronde van de Drentse bandcontest Vaartslag in Het Podium. Vier bands strijden om een plaats in de finale op zondag 17 maart: All Over Again, The Crooked, Flashbang en Insane Delirium.

Een deskundige vakjury kiest de winnaar van de avond. Daarnaast bepaalt het publiek door middel van een publieksprijs wie er als tweede doorgaat naar de finale. Op vrijdag 8 februari is er een tweede voorronde, waarin ook vier bands om twee finaleplaatsen strijden. De uiteindelijke winnaar van Vaartslag wint drie shows op toonaangevende podia, een professionele fotoshoot en 20 oefenruimte uren. Vaartslag 2019 wordt georganiseerd door Het Podium, Café de Lijst, Siepelrock en Narrow Fotografie.

All Over Again

De vijf vrienden van All Over Again uit de Westereen en omstreken spelen inmiddels vier jaar samen. Geïnspireerd door de grunge scene brengt All Over Again een herkenbare sound uit de ’90, verpakt in hedendaagse teksten met diepere lading. Het ruige stemgeluid van zanger Robin Mormina gecombineerd met scheurende gitaarsolo’s maken de harde, melodische nummers tot een ware vertolking van het rockgenre. Met rauwe, eigen geschreven nummers weet de band elke zaal of festival plat te spelen. Zo speelde All Over Again recent op Wâldpop 2018, Freeze Festival 2019 en op Veenhoop festival, waar de band het voorprogramma verzorgde van Guano Apes en Dirty Daddies.

Flashbang

De muzikanten van Flashbang zijn nog onder de twintig, maar zijn al een jaartje of vier bezig. Dat betekent maar één ding: ze hebben elkaar al op jonge leeftijd gevonden in de muziek. Ze spelen alternatieve punkrock, in hun stevige, dynamische sound zijn invloeden te horen van Pearl Jam, The who, Green Day, Rage Against The Machine en alles ertussenin.

The Crooked

De vierkoppige alternatieve rockband The Crooked brengt een combinatie van stevige rocksongs, die door de overliggende popelementen gemakkelijk blijven hangen. Verder zijn er af en toe invloeden van funk en blues terug te horen in deze georganiseerde chaos. Denk aan bands als Foo Fighters, Royal Republic, Highly Suspect, Rage Aagainst The Machine en Green Day. Met stevige drums, opzwepende baspartijen, vette gitaarriffs, rauwe zang en kleurrijke meerstemmigheid is de sound van The Crooked compleet.

Insane Delirium

De coverband Insane Delirium uit Emmen bestaat uit Liam (13 jaar) op drums, Mika (19 jaar) op basgitaar, Joey (17 jaar) op leadgitaar en Madelief (18 jaar) voor zang en gitaar. De band speelt rock- en hardrockcovers van bands als Muse, Foo Fighters en Biffy Clyro, maar ook Avenged Sevenfold. Ze speelden al in voorprogramma’s van andere bands, maar hopen met Vaartslag een stapje hogerop te komen.