Hollandscheveld wil stunten tegen Elim

Hoogeveen - In het komende voetbalweekend staan drie derby’s op het programma. Hollandscheveld ontvangt Elim, Hoogeveen ontvangt ZZVV en Zuidwolde is gastheer van Dedemsvaart.

De noordelijke derby tussen Hoogeveen en Be Quick 1887 is in de hoofdklasse A een mooi affiche.

Zaterdag

1E: HZVV speelt een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Be Quick/Dokkum. De Hoogeveners mogen gewaarschuwd zijn, want onlangs leed de ploeg een pijnlijke nederlaag tegen de toenmalige hekkensluiter Broekster Boys. HZVV zal dit niet weer willen laten gebeuren al werd de uitwedstrijd in Dokkum moeiteloos met 0-6 gewonnen. Be Quick is al acht wedstrijden niet tot winst gekomen. HZVV is na de wedstrijd tegen Broekster Boys vier keer ongeslagen gebleven. Zaterdag werd een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser WHC met 4-1 verloren. HZVV blijft favoriet, maar zal geconcentreerd moeten spelen om zich niet weer te laten verrassen. Noordscheschut gaat op bezoek bij Balk, dat twee punten meer heeft. Balk hield dit jaar ON knap op 0-0 en verloor nipt van Drachtster Boys. De ploeg is lastig te verslaan al won Noordscheschut het eerste duel in eigen huis. Noordscheschut speelde twee oefenwedstrijden gelijk tegen Klazienaveen en VKW en kan Balk bij winst passeren en dat lijkt mogelijk.

2J: Nummer negen De Weide ontvangt zaterdag nummer vijf Desz, dat vier duels ongeslagen is. De Weide won van de laatste vier duels twee keer, speelde twee keer gelijk en verloor een keer. Desz heeft vier punten meer. Het won in een oefenduel met 4-1 van OZC. In Zwartsluis werd het 3-3. Het wordt toch weer eens tijd voor een thuisoverwinning van De Weide.

3D: De lokale derby tussen twee buurdorpen is Hollandscheveld-Elim. Beiden staan er heel anders voor momenteel. Hollandscheveld staat twaalfde en wacht al acht duels op rij op winst. Dinsdag ging een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Bruchterveld met 5-0 verloren. Elim gaat aan kop, maar leed onlangs wel de eerste nederlaag van dit seizoen bij Lutten. Elim oefende tegen vierdeklasser DKB en kwam niet verder dan 3-3. De eerste ontmoeting eindigde in 0-0 en Hollandscheveld hoopt op een zege. De andere derby in 3D is Hoogeveen-ZZVV. Hoogeveen staat vijfde en ZZVV zesde en Hoogeveen heeft een punt meer, maar heeft een duel minder gespeeld. Hoogeveen won een oefenwedstrijd van Staphorst 2 met 2-1. Het was in de competitie al drie duels ongeslagen. Na zes keer ongeslagen te zijn gebleven verloor ZZVV onverwacht met 2-1 van Fit Boys. In Zuidwolde werd het 2-2 en vooraf lijkt er weinig krachtsverschil te zijn.

In 4E en 5F is er dit weekend nog geen programma. Deze klassen hervatten zaterdag 9 februari de competitie weer.

Zondag

Hoofdklasse A: De Noordelijke derby tussen Hoogeveen en Be Quick 1887 uit Haren staat weer op het programma. Be Quick degradeerde uit de derde divisie en kent tot nu toe een vrij moeizaam seizoen. De ploeg staat dertiende, het won van de laatste vijf duels twee keer. In Haren won Hoogeveen met overtuiging met 1-6, maar Be Quick zal gebrand zijn op een revanche. Hoogeveen oefende tegen eersteklasser Gomos en won met 4-0. De ploeg van Nico Haak staat vierde, maar theoretisch staat de ploeg bovenaan, want het heeft nog een paar wedstrijden tegoed. De laatste zege dateert van 18 november tegen RKHVV. Bij winst kan Hoogeveen zo weer een paar plaatsen stijgen.

2L: Zuidwolde draait een moeizaam seizoen. De dertiende plaats is ongetwijfeld lager dan men verwacht had op dit moment. De ploeg van Bas Bijen ontvangt nummer negen Dedemsvaart, dat drie punten meer heeft, maar wel twee duels minder heeft gespeeld. In Dedemsvaart ging Zuidwolde hardhandig onderuit (4-1) en daar zal de ploeg graag revanche voor willen nemen. Dedemsvaart is wel in the winning mood. Voor de winterstop sloot men af met een 5-3 zege op Stadskanaal en oefenwedstrijden tegen EMMS (2-0) en Raptim (4-2) werden gewonnen. Zuidwolde heeft echter geen andere keus dan te winnen.

4E: Hodo gaat op bezoek bij nummer zes KSC. KSC maakte de laatste weken indruk door overwinningen met grote cijfers. EHS ’85 werd met 8-0 verslagen en Witteveense Boys kreeg met 5-0 klop. In Hollandscheveld won Hodo met 4-0, maar speelde dit jaar nog niet. De laatste vijf competitiewedstrijden bleef de ploeg ongeslagen, Hodo is favoriet. Koploper Pesse krijgt nummer twaalf DVC ’59 op bezoek. De ploeg uit Nieuw Dordrecht scoorde het minste aantal doelpunten van 4E, namelijk: negen. Pesse won de uitwedstrijd met 1-2. Een oefenduel tegen derdeklasser Dalen eindigde knap in 1-1. DVC ’59 hield Titan onlangs wel knap op 0-0, Pesse zal gewaarschuwd moeten zijn. Normaal gesproken zal Pesse de drie punten thuis moeten kunnen houden.