IJsbaan krijgt ander energieconcept

Hoogeveen - Rendo en WMD zijn niet meer betrokken bij de ontwikkeling van de combinatie ijsbaan/zwembad. De gemeente kiest voor een volledig elektrisch gestuurd energieconcept. Een gasaansluiting is dus niet meer nodig. Dat heeft de gemeente dinsdag bekend gemaakt.

Rendo en WMD zouden 1,1 miljoen euro investeren in het project. Dat valt nu weg. Gemeente denkt dit bedrag nu te verdienen uit de aanbesteding van het nieuwe energieconcept.

IJsbaan wordt nu gasloos

In het nieuwe energieconcept krijgt de ijsbaan geen gasaansluiting meer. Het wordt daarmee de eerste gasloze kunstijsbaan te wereld.

De elektriciteit wordt volledig groen opgewekt; deels uit eigen zonnepanelen, deels door inkoop van groene energie en de inzet van warmtepompen.

Wethouder Erwin Slomp is enthousiast over het concept: ‘We hebben als gemeente grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Het is belangrijk dat we juist in dit grote project het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaamheid. Een kunstijsbaan en zwembad die zonder gas voorzien worden van energie en warmte, dat is echt uniek.’