Gregory Page laat zijn talenten zien in De Amer

Amen - Gregory Page is een man met vele talenten en passies. Naast singer-songwriter is hij gitarist, dichter, cabaretier, platenproducent en filmmaker.

Zondag 3 februari (14.00 uur) verschijnt hij in De Amer in zijn gedaante als muzikant. Hij staat er niet alleen, want hij neemt zijn band mee.

Gregory Page (Londen 1963) groeide op in een omgeving van musici. Zijn grootvader was in Ierland een bekende uilleann piper en zijn Armeens-Ierse ouders waren ook muzikanten. Page emigreerde in 1976 naar Amerika , waar hij verschillende baantjes had, maar ook liedjes schreef en ging opnemen. Er volgde een muzikale zoektocht waarin een balans werd gezocht en gevonden tussen traditie en vooruitgang, geschiedenis en fantasie. Die verkenning heeft een mix opgeleverd van blues, jazz, Americana en bluegrass.

De discografie van Gregory Page is lang. De release van zijn negende en laatste album, A Wild Rose, was afgelopen najaar in Amsterdam. Het bevat een liedje, Whatever Keeps You Dreaming dat hij samen opnam met Tim Knol. Het aanstekelijke I’m Alive verwijst duidelijke naar zijn Ierse roots. Gregory Page werd bij de realisatie van het album onder andere ondersteund door Eric Rigler (Titanic en Braveheart), Dennis Caplinger (album The Road to Escondido van Eric Clapton en JJ Cale) en Doug Pettibone (Mark Knopfler).

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl