Sidokwan krijgt AED

Hoogeveen - Taekwondovereniging Sidokwan doet elk jaar mee aan de Grote Clubactie. Dit jaar is met de opbrengst een AED aangeschaft. ’t Web in Hoogeveen heeft hierin geadviseerd en de reanimatie cursus verzorgd.

Zaterdag kwam instructeur Chris de Jonge de cursus geven aan alle trainers en vrijwilligers van de Hoogeveense taekwondo vereniging.

Basistechnieken geleerd tijdens reanimatiecursus

Tijdens de reanimatiecursus werden de basistechnieken van reanimatie en de verschillen tussen reanimatie bij een volwassene en een kind uitgelegd. Uiteraard is het gebruik van de AED tijdens een reanimatie aan bod gekomen.

Bestuurslid Niesje Kat van Sidokwan kijkt tevreden terug op de dag: ‘We hebben geleerd een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij een hartstilstand. Hoe moet je reanimeren en hoe gebruik je de Automatische Externe Defibrillator (AED) bij bewusteloosheid. Als je de cijfers leest over de hulpverlening met en zonder AED dan is het raar dat er nog zo weinig AED ’s zijn die meteen gebruikt kunnen worden. We hopen de AED nooit te gebruiken. De deelnemers zijn enthousiast en we overwegen de cursus jaarlijks te herhalen.’