Leesfeest voor peuters in bieb

Hoogeveen - De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 23 januari tot en met 2 februari. Bibliotheek Hoogeveen doet ook dit jaar weer mee aan dit voorleesfestijn.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, het vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier. Op woensdag 23 januari lees actrice Lot Lohr voor aan de peuters van de Prugelties, Wolfje, Spelerwijs, Speelkorf, Bzzzonder, Kinderopvang Krakeel en Villa Tamboerke. Lot Lohr is vooral bekend als Lot uit Sesamstraat. Deze ochtend staat het boek ‘Een huis voor Harry’, prentenboek van het jaar, centraal. Het prentenboek is geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers. Het boek is in 2017 uitgegeven door Querido Kinderboeken.

Het prentenboek gaat over de dikke kater Harry. Eigenlijk gaat Harry liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera de vlinder hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis…?

Leesfeest in de bibliotheek

Op vrijdagmiddag 25 januari zijn alle peuters (2-4 jaar) van harte welkom op het Leesfeest in de bibliotheek. Er wordt gedanst, gezongen en natuurlijk voorgelezen. De toegang is gratis!Van 15.00 tot 17.00 uur kan iedereen vrij inlopen bij de bibliotheek.