Familiemusical: Brief voor de koning Ridders, jonkvrouwen, kluizenaars en kastelen

Hoogeveen - De familiemusical De Brief voor de koning (8+) staat zaterdag 26 januari tijdens het Nationaal Theaterweekend op de planken van De Tamboer.

Een avontuurlijke voorstelling vol ridders, jonkvrouwen, kluizenaars en kastelen naar één van de allerbeste kinderboeken aller tijden.

Tonke Dragt ontving in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de afgelopen halve eeuw. Het boek is verfilmd, vertaald en nu te zien als avontuurlijke familiemusical. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers aanschuiven voor een gezellige Middeleeuwse Maaltijd.

Het verhaal

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek, maar hij heeft er helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, 'De brief voor de Koning' van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker, voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat avontuur is niet zonder gevaar...

Nationaal Theaterweekend

Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari is de vierde editie van het Nationaal Theaterweekend. Een voorstelling kost dan maar € 10,- en er zijn extra activiteiten. Op het programma staan ook Fred van Leer (uitverkocht), Tommie Christiaan, een pubquiz en het Peuterfestijn (2+). Meer informatie en kaarten via www.detamboer.nl.