Thrianta verliest wedstrijd al in de eerste helft

Hoogeveen - Thrianta speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen WWC uit het Friese Mantgum. De Hoogeveense korfbalformatie was vooral in de eerste helft niet scherp genoeg. Hierdoor verloor de ploeg uit Hoogeveen met 20-24.

Direct in het begin van de wedstrijd liet WWC zien een pittige tegenstander te zijn. De gasten openden de score. Tot 1-4 vielen de doelpunten redelijk snel. Hierna was er een periode dat vooral Thrianta opgelegde kansen niet wist te verzilveren.

Na een aantal minuten zonder doelpunt viel de 4-2. Hierna waren het de gasten die uitliepen naar een 4-10 stand. Thrianta zette voor de rust nog even aan waardoor er gerust werd met een 6-11 ruststand.

Druk opgevoerd

Na de rust verkleinde Thrianta de achterstand tot 10-13. De thuisploeg voerde de druk nog meer op waardoor het bij 13-15 zelfs nog maar twee punten achter stond. Maar dichterbij zouden de Hoogeveners niet komen. Want WWC wist weer uit te lopen tot 14-18. Hierna bleef het gat rond de vier punten. Na de volle speeltijd floot de scheidsrechter bij 20-24 het eindsignaal.

Voor Thrianta is het de tweede nederlaag op rij. Ondanks het verlies staat de ploeg uit Hoogeveen nog op een gedeelde tweede plek. De achterstand op de koploper is wel opgelopen tot vier punten.

Volgende week gaat Thrianta op bezoek bij Itfean/Boelenslaan. De wedstrijd begint daar om 18.30 uur.