Lotte Kat Nederlands taekwondokampioen

Den Haag - Sidokwan heeft er een Nederlands kampioen bij. Lotte Kat was zaterdag de beste bij de dames in de klasse -67 kg.

Chris Kloppenberg en Maaike Smit eindigden op een goede tweede plaats. Kevin en Brian Prent, Maurice Hof, Damian van Duivenbode en Cherel en Sharon Scholtens eindigden allen in Den Haag op de derde plaats. Een goud, twee zilver en zes brons bezorgde Sidokwan een achtste plek in het clubklassement, hetzelfde resultaat als in 2017.

Spannende halve finale

Het was een spannende halve finale tussen Lotte Kat en Lamnadi uit Almere. Drie rondes vocht Lotte achter de feiten aan, maar ze bleef haar punten scoren. De stand na de eerste ronde was 0-2 en na de tweede ronde 6-9. In de beslissende ronde begon Kat sterk en scoorde ze snel tweemaal op het lichaam, waardoor de 10-9 voorsprong op het scorebord kwam. Lamnadi viel aan naar het hoofd en maakte een hoofdtreffer, waardoor zij de leiding weer overnam: 10-12. Kat gaf niet op en vocht gedreven door. Net voor het eindsignaal maakte ook Lotte een hoofdtreffer en daarmee won ze de halve finale met 13-12.

Onderonsje

De finale werd een onderonsje tussen Kat en Maaike Smit, ook van Sidokwan. Maaike Smit vocht zowel in de junioren- als de seniorenklasse. Smit behaalde bij de junioren een zilveren medaille. Smit vocht sterk tegen tegenstandster Kloosterman uit Almelo en won 9-4, maar in de finale tegen Lamnadi gaf ze in de laatste 10 seconden de titel uit handen. Zodoende kreeg Smit in de finale tegen Kat een tweede kans. Beiden gingen vol voor de titel, maar Lotte Kat nam dankzij een 8-4 overwinning de titel mee naar huis.

Gevarieerd

Chris Kloppenberg vocht bij de cadetten een sterk toernooi. De poule tot 53 kilogram was sterk bezet. Kloppenberg zat goed in het gevecht tegen Essakkati uit Roelofarendsveen. Hij vocht gevarieerd en maakte scores naar het hoofd en lichaam, met 17-14 ging Kloppenberg door. In de eerste ronde tegen Achine uit Eindhoven liep hij al uit naar 9-1. Chris gebruikte zijn lengtevoordeel en hield Achine op afstand. Achine gaf niet op en maakte enkele scores naar het hoofd, maar de achterstand was te groot en Kloppenberg won de halve finale met 15-8. In de laatste wedstrijd tegen Ozturk uit Tilburg vocht Kloppenberg onherkenbaar en was niets te zien van zijn gedreven vechtstijl. Ozturk won met 20 punten verschil. Ondanks het fikse verlies was zilver een mooi resultaat voor Kloppenberg.

Te sterk

Cherel en Sharon Scholten verloren beiden de halve finale. Maurice Hof begon het toernooi goed tegen Van Hof en won 9-6. In de halve finale was de latere kampioen Brilhuis uit Almelo te sterk en zo moest Hof genoegen nemen met brons op zijn eerste Nederlandse kampioenschap. Damian Van Duivenbode, ook goed voor brons, vocht voor wat hij waard was, maar hij kon niet op tegen de langere De Vreede uit Maastricht. Gebroeders Prent konden dit jaar niet verder komen