Drentse theaters gaan samenwerken

Regio - Schouwburg Ogterop in Meppel, het Atlas Theater in Emmen, De Tamboer in Hoogeveen en De Nieuwe Kolk in Assen hebben de handen ineengeslagen om het theateraanbod in Drenthe bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Aanleiding hiervoor is het gedeelde belang om, aansluitend bij campagnes als ‘Oerprovincie van Nederland’ en ‘Hunebed Highway’, ook het rijke culturele aanbod in de provincie uit te lichten. Daarom valt deze week bij 200.000 huishoudens in de provincie de Drentse Theaterkrant op de mat.

Marketing

De Theaterkrant is een uitgave die de samenwerking tussen de 4 betrokken theaters onderstreept, zowel op het gebied van programmering als marketing. Deze theaters, met een minimale capaciteit van 400 stoelen, hebben voor een krant gekozen en benadrukken dat deze uitgave niet het totale aanbod van de Drentse podia weergeeft.

Theaterportal

Om het publiek nog eenvoudiger te bedienen hebben de vier Drentse theaters een ‘theaterportal’ opgezet, van waaruit de sites van alle betreffende theaters te bereiken zijn. De portal verschijnt deze week parallel aan het vallen van de Drentse Theaterkrant en is te vinden op  www.drentsetheaters.nl

.