Tweede competitiehelft gaat van start voor volleyballers

Hoogeveen - De volleybalcompetitie wordt dit weekend hervat. De dames van Olhaco spelen een thuiswedstrijd tegen nummer vijf SVI uit Zwolle. De heren van Olhaco gaan op bezoek bij Orion 2 in Doetinchem. De dames van Olhaco speelden hun laatste wedstrijd van dit seizoen op 8 december en de heren van Olhaco kwamen op 15 december voor het laatst dit seizoen in actie.

De dames van Olhaco zijn zo langzamerhand in een benarde positie beland, want de ploeg van trainer Marcel Veldscholten is naar een tiende plaats gezakt en dat zou aan het eind van de competitie pd-wedstrijden betekenen.

 

Olhaco wil hogerop en de Hoogeveense dames beginnen de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen SVI uit Zwolle. Op 29 september 2018 verloor Olhaco in Zwolle met 3-1 van SVI. SVI begon de competitie sterk met vijf zeges in de eerste zes wedstrijden. De laatste weken voor de winterstop kwam er wat zand in de machine. Van de laatste zes wedstrijden werden er drie verloren. Olhaco staat er niet florisant voor en verloor haar laatste drie duels. De ploeg heeft enkele oefenduels gespeeld in de winterstop. De vraag is nu hoe de Hoogeveense dames uit de winterstop komen. De ploeg heeft eigenlijk geen andere keus dan te winnen om enkele plaatsen te kunnen stijgen. De wedstrijd Olhaco-SVI begint zaterdag om 18.30 uur in sporthal Trasselt.

De heren van Olhaco beginnen de tweede competitiehelft met een uitwedstrijd tegen Orion 2 uit Doetinchem. Op de eerste wedstrijdddag won Olhaco met 3-1 van Orion 2. De ploeg van trainer Dennis Luider leek de laatste weken voor de winterstop de smaak te pakken te hebben met twee zeges op Sneek en Set Up ’65, maar daarna volgden twee nederlagen tegen Hovoc en EVV. Olhaco staat tiende, maar wil die plaats verlaten. Orion 2 is niet in een grootste vorm, want de ploeg won van de laatste zes duels er twee, net als Olhaco. Orion 2 heeft maar vier punten meer dan Olhaco. Voor Olhaco zou deze wedstrijd een mooie gelegenheid zijn om een paar plaatsen te stijgen.