Appie Snippe van Duo A37: ‘Met bier op klinkt alles mooi’

Nieuwlande - Appie Snippe uit Nieuwlande kan er om lachen. Wat begonnen is als een soort van grap leverde hem en zijn collegazanger Erwin Geres een plek op in een tv-uitzending van Holland’s Got Talent. En het avontuur is nog niet voorbij, want met drie ja’s van de jury is zangduo A37 door naar de volgende ronde.

Appie en Erwin hebben elkaar leren kennen tijdens een kroegfeestje waar volop gezongen werd. ‘Erwin zong daar ook en voor de gein zong ik met hem mee, de tweede stem’, vertelt Appie Snippe. ‘Men zei dat het goed klonk. Sindsdien zingen we samen, maar eigenlijk altijd in kroegjes en op feestjes. Dan hebben de meesten wel 10-15 biertjes op. Zij zeggen dat het super klinkt, maar ja met bier op klinkt alles mooi. We wilden eigenlijk wel eens een professionele mening over ons optreden.’ Zo gingen ze naar Holland’s Got Talent.

Veel relaxter

In de studio viel het direct op dat het Drentse duo veel relaxter was dan veel andere kandidaten. ‘Wij hadden geen trolley’s met kleren, gorgelden niet en deden geen zangoefeningen. Ik ben wel blij dat we in Drenthe wonen, want eigenlijk zijn wij ook wel boeren. Wij, duo jut en jul, liepen gewoon in onze gewone T-shirts te grappen. We zagen kandidaten jankend het podium verlaten omdat zij vier kruizen kregen. Wij zagen de bui al hangen.’ Dat ze dus toch doorgingen viel Appie reuze mee.

Wachten op telefoontje

Wanneer ze weer in de talentenshow moeten optreden is nog niet bekend. ‘We wachten nog op een telefoontje. We gaan in ieder geval weer een eigen nummer zingen. We werken net aan een cd en daar zingen we een nummer van. Wel weer een feestnummer, want dat sloeg goed aan. Wie weet wordt het wel een carnavalskraker’, grapt Snippe.