Prijzenregen voor atleten HAC ’63 tijdens snertloop ZZVV

Zuidwolde - Voetbalvereniging ZZVV hield zaterdag voor de veertigste keer haar jaarlijkse snertloop. Onder zware omstandigheden werd er 5 en 10 kilometer gelopen. HAC-atleet Marnix Prins kwam bij de 5 kilometer jongens als eerste over de streep in een tijd van 23.11 minuten en een ruime voorsprong op nummer 2.

Ook Marielle Lensen stond op de hoogste plek. Ze raffelde de 5 kilometer bij de meisjes af in een tijd 24.39 minuten. Bij de 5 kilometer heren kwam Ephrem Been van HAC ’63 als eerste over de streep. Hij had na de start meteen al een flinke voorsprong op de nummer 2 en liep de wedstrijd, die grotendeels over een onverhard parcours ging, uit in 19 minuten. Jeroen-Pieter v.d. Vliet volgde op de tweede plaats in een tijd van 20.35 minuten. Een spannende strijd was er bij de dames op de 5 kilometer. De oudere zus van Marnix, Laura, werd knap tweede in een tijd van 23.08 minuten. Bij de 10 kilometer heren was het een HAC onderonsje. Aard van der Vinne won met overmacht in een tijd van 38.03 minuten, gevolgd door Bert Karsies 38.30 minuten en op de derde plaats Jeroen Thalen in 39.04 minuten.

De vorm van HAC-atleet Antien van der Vegt is weer helemaal terug. Ze is net terug van een wintersportvakantie en werd knap eerste op de 10 kilometer dames in een tijd van 47.49 minuten. Wilinge Hulzebos werd derde in een goede tijd van 51.35 minuten.

HAC’63-atleet Dave Hulzebos reisde af voor een indoorwedstrijd naar het Omnisport stadion in Apeldoorn. Hij had zich ingeschreven om de 1500 meter te lopen. Het eerste gedeelte van de wedstrijd liep niet volgens plan, maar het tweede gedeelte liep hij erg lekker. Hij kwam in een tijd van 4.23.41 minuten over de eindstreep en dat betekende een persoonlijk record