De Weide wint álles in De Marse

Ruinen - Het 39e Kerstzaalvoetbaltoernooi in sporthal De Marse in Ruinen is een prooi geworden voor De Weide uit Hoogeveen. Het kwam glansrijk door de poulefase en won vrijdagavond in de grote finale met 3-2 van plaatsgenoot Hoogeveen zaterdag.

Na de kwalificatiewedstrijden mochten Alcides, Hollandscheveld, De Weide, Ruinen, Dwingeloo, Hoogeveen zaterdag, Noordscheschut en HZVV in de Ruiner sporthal uitmaken wie het best zaalvoetballende seniorenteam op dit regionaal zo populaire toernooi zou zijn.

De Weide bleek op deze finaleavond onklopbaar. Het won in poule A met 2-0 van zowel Ruinen als Hollandscheveld, waarna het in de derde en laatste wedstrijd ook nog met 1-2 van Alcides won. Een belangrijke zege, want niet de Hoogeveners maar de Meppelers hadden bij winst het ticket voor de grote finale bemachtigd.

Zover kwam het dus niet, want De Weide plaatste zich voor de eindstrijd en Alcides voor de ‘kleine’ finale, waarin het met 1-3 van Noordscheschut verloor en uiteindelijk dus vierde werd.

Plaatselijk favoriet Ruinen pakte in de afsluitende wedstrijd nog een punt tegen Hollandscheveld en werd daardoor gedeeld laatste. Noordscheschut werd tweede in poule B, waarin Dwingeloo één puntje pakte en de ‘Schutters’ samen met HZVV en Hoogeveen de dienst uitmaakten. Tot de laatste twee duels zat Noordscheschut met vier punten uit twee wedstrijden op ‘pole position’, terwijl beide Hoogeveense ploegen met 3 uit 2 op het vinkentouw zaten. Noordscheschut pakte slechts een punt tegen Dwingeloo, waardoor het afhankelijk werd van het resultaat van het Hoogeveense onderonsje. Doordat de zaterdagvoetballers van Hoogeveen in een bere-spannende pot met 3-2 wonnen, eindigden zij als poulewinnaar en mochten ze zich opmaken voor de ‘Grande Finale’ tegen De Weide.

In een gelijkopgaande en spannende eindstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Pas in de slotfase werd het verschil gemaakt, toen een vrije schop van De Weide - bij een 2-2 tussenstand - het winnende doelpunt opleverde.

Zoals te doen gebruikelijk was het na afloop nog lang onrustig en gezellig in Ruinen, waarbij de avond traditiegetrouw met livemuziek werd afgesloten.

De uitslagen van de finale-avond zagen er als volgt uit: Alcides - Hollandscheveld 1-0; De Weide - Ruinen 2-0; Dwingeloo - Hoogeveen (zat) 1-2; Noordscheschut - HZVV 0-0; Hollandscheveld - De Weide 0-2; Ruinen - Alcides 0-1; Hoogeveen (zat) - Noordscheschut 0-4; HZVV - Dwingeloo 3-2; Alcides - De Weide 1-2; Hollandscheveld - Ruinen 2-2; Dwingeloo - Noordscheschut 1-1; Hoogeveen (zat) - HZVV 3-2. Kleine finale: Alcides - Noordscheschut 1-3. Finale: De Weide - Hoogeveen (zat) 3-2.