Ga naar de film voor het goede doel

Hoogeveen - Er staat weer wat bijzonders te gebeuren in Hoogeveen. Lions Hoogeveen en Lions Hoogeveen D’rante houden op donderdag 28 februari een verrassende all-inclusive filmavond voor het Taalhuis in Hoogeveen.

Lions zijn leden van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs waarin mensen vanuit vriendschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving. ‘De filmavond op 28 februari is zo’n initiatief. De opbrengst van deze filmavond gaat naar het Taalhuis Hoogeveen. Het Taalhuis is de zichtbare plek van een werkgroep die zich inzet om laaggeletterdheid aan te pakken’, vertelt Anita Buikstra van Lions Hoogeveen.

Een kaartje voor de Lions Feel Good At The Movies is meer dan een gewoon bioscoopkaartje. ‘Het is een toegangsbewijs voor een compleet verzorgde avond’, legt Manon Snoeker van Lions Hoogeveen D’rante uit. Lions Hoogeveen-lid Cick Geers gaat verder: ‘Bij binnenkomst (om 19.30 uur) word je ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Ook tijdens de film zorgen we voor wat te drinken en een lekkere snack. Na de film worden onze gasten verwelkomd in de Whitebox voor een gezellige afterparty met dj Alberto Costa. Ook daar zijn de hapjes en drankjes inclusief. We sluiten af rond de klok van middernacht.’

Over welke film er vertoond zal worden, doen de drie dames van de organisatie geen uitspraken. ‘Dat blijft een verrassing, maar het is echt een must-see. Een geweldige film die iedereen zal aanspreken. We weten zeker dat je er geen spijt van krijgt’, lachen Anita, Manon en Cick geheimzinnig.

Zoals aangegeven gaat de opbrengst van de filmavond naar het Taalhuis in Hoogeveen. In Nederland is laaggeletterdheid een van de grote maatschappelijke problemen. Onder laaggeletterdheid verstaan we: onvoldoende kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met alledaagse technologie om adequaat en zelfstandig te kunnen functioneren. Naar schatting telt Hoogeveen nog steeds zo’n 8000 mensen die problemen hebben met lezen en schrijven. Het Taalhuis Hoogeveen (in de bibliotheek aan de Willemskade) is de plek waar iedereen met alle vragen rondom taal terecht kan. Meer informatie: www.bibliotheekhoogeveen.nl/taalhuis-hoogeveen.

‘Mogen we nog even toevoegen dat de kaarten ook hartstikke leuk zijn om cadeau te geven’, vraagt Anita. ‘Of als relatiegeschenk; personeelsuitje’, valt Manon bij. ‘En misschien goed om aan te geven dat bij all inclusive ook echt alles inclusief is. Het is een portemonnee-vrije avond. Er is geen collecte of veiling; de hapjes, drankjes en de film zitten in begrepen in je ticket’, voegt Cick toe. ‘En de afterparty hoort er ook bij natuurlijk!’, roepen de drie enthousiaste Lions tot besluit in koor.

De all-inclusive kaarten kosten 40 euro per stuk en zijn tot uiterlijk 1 februari 2019 te bestellen via: Anita Buikstra 06-40292115 - info@anitabuikstrauitvaartzorg.nl, Cick Geers 06-18704504 - cick@mrsfriday.nl of Manon Snoeker 06-29586967 - manon@snoeker.com.