Handbaldames Kwiek ontvangen de koploper

Hoogeveen - De Handbaldames van kwiek mogen na de feestdagen direct vol aan de bak. De huidige koploper in de 1ste klasse komt morgen op bezoek.

Een duel waar de meiden naar uit kijken aldus trainer Stege. In de eerste confrontatie maakten de dames een 4 doelpunten achterstand goed en namen zelfs brutaal de leiding. Helaas ontbrak het toen aan het nodige geluk en was de wedstrijd net 10 minuten te lang om de winst binnen te halen.

Nu zijn de dames gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten.

In de kerstvakantie werd er nog een oefentoernooi gespeeld in Dalfsen. Hier werd duidelijk dat als de dames geconcentreerd hun taken uitvoeren dat elke tegenstander het zwaar heeft om door de hechte defensie te komen.

Promotie

Na de promotie vorig seizoen laat het team zien dat ze wel degelijk in de 1ste klasse thuis horen. Met 4 winst partijen en 2 gelijk spelen staan ze bovenaan het rechter rijtje.

Sinds de eerste wedstrijd in oktober zijn de dames gegroeid in de aanval en worden kansen beter benut. Ook hebben ze meer bagage meegekregen op het tactische concept.

 

De tweede helft van de competitie wordt wederom zwaar en ook nu hopen de dames dat het muntje regelmatig de goede kant opvalt en dat er heel wat flesjes wijn open getrokken mogen worden in de kleedkamer.

De wedstrijd begint zaterdag om 19.30 uur in sporthal Valkenlaan. Bezoekers mogen gratis binnen om Kwiek aan te moedigen.