Jaron Tichelaar start petitie voor statiegeld op plastic

Noordscheschut - Jaron Tichelaar, deze week uitgeroepen tot Jong Hoogevener van het jaar, staat bekend om zijn inzet op het gebied van duurzaamheid. De 17-jarige inwoner van Noordscheschut vindt dat de Nederlandse regering nu actie moet ondernemen en niet tot eind 2020 kan wachten met het invoeren van statiegeld op kleine plasticflesjes. Hij is daarvoor een online petitie gestart.

De 17-jarige inwoner van Noordscheschut vindt dat de Nederlandse regering nu actie moet ondernemen en niet tot eind 2020 kan wachten met het invoeren van statiegeld op kleine plasticflesjes. Hij is daarvoor een online petitie gestart.

Zo wil Tichelaar voorkomen dat een groot deel van dit plastic in de zee terecht komt. Daarnaast is het volgens hem een van de efficiëntste manieren om het recyclen te bevorderen. ‘Als klap op de vuurpijl is zo'n verbreding van de statiegeldregeling helemaal niet ondenkbaar aangezien een land als Duitsland deze regeling ook handhaaft’, stelt hij in de beschrijving van zijn petitie.