Jonge musici spelen Bach, Debussy Liszt en meer

Hoogeveen - Andrei Makarov, Anna Marin en Dominique Seelen spelen zondag 6 januari vanaf 14.00 uur een kamermuziekconcert in De Tamboer. De Vrienden van het Noord Nederlands Orkest stellen ieder jaar prijzen beschikbaar bij het Prinses Christina Concours Noord, bestaande uit een optreden in de kamermuziek serie. De jonge musici van deze middag vielen de afgelopen jaren in de prijzen op het Prinses Christina Concours Noord en spelen werken van Tsjaikovski, Bach, Debussy, Chopin en Liszt.

Andrei Makarov

Andrei Makarov begon al op zijn vierde met pianoles en is sindsdien verknocht aan het instrument. Momenteel is Andrei leerling van Nata Tsvereli bij de Jong Talentklas Klassieke Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Andrei nam deel aan onder meer het Haydn Festival, het Internationaal Steinway Concours, het Prinses Christina Concours en trad tevens op als solist en begeleider in Nederland, Duitsland (2015) en Armenië (2017). In 2015 won Andrei het Prinses Christina Concours en in 2018 kreeg Andrei de eerste prijs op het Internationale Steinway Concours.

Anna Marin

Anna Maring begon op haar vijfde jaar met vioolles bij Rita Rouw op de Strijkersschool in Groningen. In 2014 won zij zowel de jury- als de publieksprijs bij het Haydn Muziek Festival. Vanaf vorig jaar krijgt zij les van Ilona Sie Dhian Ho in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium. Dit jaar won Anna op het Britten Viooloncours de eerste prijs in de leeftijdscategorie 13-15 jaar en soleerde zij met het Britten Jeugd Strijkorkest. Tijdens het Peter de Grote Festival 2018 ontving zij een Honorary Award. Irina Osetskaya is haar vaste begeleider op de piano.

Dominique Seelen

Dominique begon op vijfjarige leeftijd in Assen met vioolspelen. Ze deed verschillende keren mee met het Haydn Muziek Festival en won op 9-jarige leeftijd in 2013 tegelijkertijd de Jury-prijs, de Publieksprijs en de Peter de Grote Prijs. Ze speelde toen ook in het Haydn Voorbereidend Strijkorkest o.l.v. Gijs Philip van Schaik. In 2014 werd ze genomineerd voor de Drentse Cultuurprijs en in 2016 won Dominique op het Haydn Muziek Festival de Publieksprijs en de HJSO-solistenprijs waardoor ze met het Haydn Jeugd Strijk Orkest mocht soleren in het vioolconcert van Vivaldi voor vier violen. In 2017 werd ze tweede op het Prinses Christina Concours Regio Noord.

Kaarten zijn te koop via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 en aan de kassa.