Ab Bruintjes staakt zijn zoektocht naar vermiste Willeke Dost

Koekange - Ab Bruintjes trekt zich terug uit de groep zoektocht Willeke Dost. De tuin van Bruintjes werd tijdens oudejaarsnacht omgeploegd.

Bruintjes zoekt al sinds 2010 naar de sinds 1992 vermiste Willeke Dost. 'De afgelopen dagen zijn turbulent verlopen. Wij hebben een nachtelijke zoektocht uitgevoerd waarop het nodige valt aan te merken. In sommige ogen was dit een brug te ver. In het licht van zoekmogelijkheden mijns inzien niet', schrijft hij op Facebook. 

Druk

'Door de vernieling van mijn tuin wordt de druk op mij opgevoerd', schrijft Bruintjes. 'Echter, ook wordt inmiddels de druk opgevoerd op mijn familie en die mij dierbaar zijn, direct en indirect. Inmiddels krijg ik de indruk dat, een deel, van de bevolking van Koekange genoeg heeft van de huidige zoekmethode. Maar ook dat dat zelfde deel nog geen vinger heeft uitgestoken om Willeke te vinden.'

Bruintjes zocht samen met Jan Huzen naar het lichaam van Dost. Ze verdween in 1992 in Koekange. Afgelopen jaar zijn er meerdere zoektochten geweest naar het lichaam, zowel door de politie als door Bruintjes en Huzen.

De politie heeft in de tuin van de pleegfamilie van Dost gegraven, op verzoek van Bruintjes. De twee mannen zochten op eerste kerstdag nog naar Dost op het terrein van de pleegfamilie.

Het bericht van Ab Bruintjes op Facebook: