Zes Hoogeveense sjoelers vallen in de prijzen

Hardenberg - Sjoelvereniging de Kleppersjoelers uit Hardenberg hield vrijdag haar jaarlijkse open sjoeltoernooi. Negen leden van SV Hoogeveen aan de bak hebben hieraan meegedaan. Maar liefst zes leden wisten in de prijzen te vallen.

Hoofdklasse Dames

Hettie Kleine scoorde uitstekend met een serie van 728 over vijf bakken. De Hoogeveense ging door naar de finale. In de finale scoorde Hettie Kleine 703. Zij is de winnares geworden in deze klasse met een grote voorsprong op nummer twee, Marissa Tolsma.

Klasse C

Hans Oudshoorn was ook in uitstekende vorm deze dag. Hij scoorde als hoogste serie 712. In de finale scoorde Oudshoorn bijna 700, namelijk 698. Met een puntentotaal van 1410 is hij overtuigend kampioen geworden in deze klasse.

Klasse D

Francis Hekman haar hoogste serie was 671. Zij mocht ook door naar de finale. In de finale scoorde Francis te weinig, slechts 595. Door deze mindere score zakte zij naar de vierde plaats.

Klasse E

Roelf Hekman zijn beste serie was 658. Ook hij mocht meedoen aan de finale. Daar scoorde Hekman goed met een serie van 634, waarmee hij op de tweede plaats is geëindigd. <EP,1>Jan van der Sleen zijn hoogste serie was 641. Dit was te weinig om door te gaan naar de finale. Van der Sleen is op de zevende plaats geëindigd.

Ellie Kleine scoorde als hoogste serie 608. Ook te weinig. Zij is daarmee op de twaalfde plaats geëindigd.

Klasse F

Jan Zwiers heeft uitstekend gepresteerd. Zijn hoogste serie was 640, zelfs de hoogste serie in deze klasse. In de finale wist Zwiers nog hoger te scoren, maar liefst 655. Zwiers is overtuigend kampioen geworden in deze klasse.

Hendrik Mensing zijn beste serie was 636. Dit was genoeg voor een finaleplaats. In de finale scoorde Hendrik Mensing 616, waarmee hij op de derde plaats is geëindigd.

Klasse I

Leny van der Vliet haar hoogste serie was 549. Een prachtige score in deze klasse. In de finale scoorde zij één punt meer, 550. Leny van der Vliet is op de eerste plaats geëindigd. Een knappe prestaties van deze Hoogeveense sjoelster.