Showcase Hit The North: voorproefje op Eurosonic

Borger / regio - Op het showcasefestival Eurosonic in Groningen - van 16 tot en met 19 januari - staan ook twee bands en drie singer-songwriters uit Drenthe: The Heck, Sorry John, Nadua, Mary Confurius en Daisy. Zij geven zaterdag 12 januari een voorproefje in poppodium VanSlag in Borger.

 

De singer-songwriters Nadua, Mary Confurius en Daisy spelen in de torenkamer van de kerk. Het optreden wordt daarmee knus en intiem. Bezoekers gaan namelijk via een smalle trap naar de kerktoren, waar ze met dertig andere bezoekers het optreden kunnen volgen.

Bands in de kerk

In de kerk spelen de bands Sorry John en The Heck. Sorry John speelt eigentijdse poprock en is op dit moment bezig met het opnemen van een cd. De band bestaat uit Dion van der Geest (zang, gitaar), Sven Steenhuis (gitaar, zang), Thijmen Dam (bas) en Jurrie Tulp (drums). The Heck is een garagerock band die bekend staat om energieke optredens waar altijd wel iets onverwachts gebeurt. De band bestaat uit Henri Sulmann (zang en gitaar), René Katerbarg (bas) en Erik Berends (drums).

Het eerste optreden begint om 20.30 uur de laatste om 23.00 uur. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Naast deze vijf Drentse Hit the North bands treedt ook Hannah Mae met band op. Van dit nieuw opkomend talent uit Weerdinge wordt veel verwacht met haar prachtige stem in de country popstijl.