Olhaco verliest van Donita

Hoogeveen De dames van Olhaco hadden de gelegenheid tegen Donitas 3 meer afstand te nemen van de onderste regionen, maar die kans greep de thuisclub niet. De ploeg van trainer Marcel Veldscholten verloor de belangrijke wedstrijd met 1-3 via 18-25, 26-24, 22-25 en 16-25. Door de nederlaag zakte Olhaco na de derde nederlaag op rij naar de tiende plaats.

Olhaco begon gehavend aan de wedstrijd, want Elizanne de Vries was niet fit en Lisanne Coelingh is al enige tijd aan de schouder geblesseerd. Daar kwam tijdens de wedstrijd ook nog Inge Bril bij, die een migraineaanval kreeg en moest afhaken. ‘Dan blijkt maar weer hoe kwetsbaar we zijn. José Dorland was niet echt op dreef en misschien hebben we de laatste wedstrijden wel te veel op haar geleund.’ 

Olhaco begon goed aan de wedstrijd

Olhaco startte met Margit Habing, José Dorland, Susan Otten, Inge Bril, Nadine Knol, Dorien Wobben en libero Ingrid Baas. De start was niet goed van de Hoogeveense dames en de ploeg kwam al snel met 2-8 achter. Olhaco speelde daarna goed, maar de achterstand bleek te groot. Bij 14-18 leken er nog kansen te zijn, maar door te veel foute services kon Olhaco niet dichterbij komen en verloor de eerste set met 18-25. In de tweede set begon Veldscholten met Mirte van der Werf en tot 13-12 speelde Olhaco goed. Daarna leek de set uit de handen te glippen, want Donitas 3 liep uit naar 19-23 en setverlies dreigde voor Olhaco. De ploeg kwam mede door een goede opslagserie van Mirte van der Werf terug in de set en na 24-24 betekende een blok van Nadine Knol en een ace van Susan Otten de 26-24 winst in de tweede set.

Ook de derde set kreeg een spannende ontknoping. Olhaco speelde te wisselvallig en gaf een 10-5 te gemakkelijk weg. Na 17-13 maakte Olhaco te veel fouten, waardoor Donitas 3 terugkwam tot 18-18. Bij 22-21 had Olhaco nog uitzicht op setwinst, maar Olhaco maakte de aanvallen niet meer af en Donitas 3 wel en dat was het verschil in deze set: 22-25. Olhaco begon met goede moed aan de vierde set, maar in die set lukte er heel weinig meer. De thuisclub probeerde van alles, maar het zat er geen moment in en een afstraffing bij 9-21 dreigde voor Olhaco. De Hoogeveense dames konden het verlies toch nog via 16-25 enigszins draaglijk houden. Door de nederlaag passeerde Donitas 3 Olhaco op de ranglijst, dat nu moet gaan oppassen niet verder weg te zakken.