Klinkende overwinning Tiendeveen

Borger - De mannen van trainer Michel van Essen gaan de winterstop in met een ruime overwinning bij Borger. Na een 2-3 ruststand werd het uiteindelijk 3-6. Ismaël Ucan was de grote man aan Tiendeveen zijde. Hij was ongrijpbaar voor de defensie van Borger en drukte dat uit met vier treffers.

Amper drie minuten na het eerste fluitsignaal van de matig acterende scheidsrechter Haan uit Zuidhorn had Yusuf Ucan al succes na een splijtende pass van Daniël van Arkel waardoor hij de score kon openen (0-1).

Tiendeveen wist kansen te benutten

Tiendeveen ging zorgvuldig met de kansen om, want Ismaël Ucan omzeilde de buitenspelval bij Borger en liet de Borger doelman opnieuw kansloos. Vijf minuten later kon Ismaël Ucan opnieuw alleen op doelman Haandrikman aan die hem torpedeerde binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Haan zag er niets in waar een strafschop op zijn plaats was geweest met rood voor de doelman. Het was kort uitstel want binnen het halve uur schoot Ismaël Ucan de derde treffer voor Tiendeveen binnen, toen hij de Borger-defensie opnieuw helemaal wegliep. Borger werd door Tiendeveen vlak voor rust weer in de wedstrijd geholpen. Calvin Beijering profiteerde tot twee keer toe eerst met het hoofd en vervolgens nog met een boogbal wat 2-3 betekende.

Na de pauze geloofde de thuisclub in het eerste resultaat in deze competitie. Borger probeerde vooruit te spelen en zag zich daarin beloond met een treffer van Albert Stevens, die bij de tweede paal de voorzet binnen knalde (3-3). Het verschil werd evenwel gemaakt door Ismaël Ucan, die in een lange sprint vanaf de rechterflank in het centrum achter de Borger-verdediging opdook en de uitlopende doelman Haandikman verschalkte en de 3-4 aantekende. Toen dezelfde Ucan vijf minuten opnieuw met een fraaie stiftbal de stand naar 3-5 tilde was het verzet bij Borger gebroken en kon Tiendevener Roy Beekelaar vanuit een vrije trap nog in de 90ste minuut de 3-6 snoeihard binnen knallen