Pech achtervolgt heren Olhaco

Horst - Na een verre reis naar het Limburgse Horst moesten de heren van Olhaco de terugreis met een teleurstellende 3-1 nederlaag tegen Hovoc aanvangen. Het zit Olhaco-trainer Dennis Luider niet mee, want middenman Paul Dierdorp ging tijdens de warming-up door de rug en kon niet meer meespelen.

Luider moest een noodoplossing bedenken en dat had invloed op de wedstrijd. De pech achtervolgt de Hoogeveense ploeg dit seizoen en deze tegenslag was een nieuw hoofdstuk in het verhaal van dit tegenvallende seizoen.

Olhaco stond voor een belangrijk duel, want promovendus Hovoc was hekkensluiter en had drie punten minder dan Olhaco. Olhaco had pech dat Paul Dierdorp tijdens de warming up geblesseerd raakte, waardoor Luider direct al weer zijn opstelling moest aanpassen. ‘Ik heb toen Elmar Brinkhuis op de middenmanpositie gezet, maar dat is niet echt zijn plaats, al heeft hij het goed gedaan. Je merkt dat er eerst weer enige gewenning nodig was en dat kostte ons weer punten,’ zegt Luider.

Olhaco begon de wedstrijd met Jarno van Timmeren, Sander Kemperman, Jorick Strijker, Thijs Scholte, Daan Hakkers en Elmar Brinkhuis.

In de eerste set was het verschil niet groot tussen beide ploegen. Het wapen van Hovoc is vooral een sterke opslag en daar kende Olhaco de nodige moeite mee. De eerste set werd direct zeer spannend, maar Olhaco trok via 25-23 net aan het kortste eind. In de tweede set draaide Olhaco drie plaatsen door, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op: 25-16. In de derde set kon Olhaco meer tegenstand bieden, maar het was net niet genoeg. ‘We konden te weinig druk uitoefenen met onze service. Het was steeds net niet.’ zegt Luider.

De trainer van Olhaco was achteraf heel blij dat zijn ploeg nog een punt uit de strijd sleepte, want zijn ploeg won de vierde set met 24-26. ‘We moesten echt op onze tanden bijten om nog een punt mee te nemen. Hovoc heeft geen opvallend goed team, maar ze hebben wel een goede spelverdeler. Zij maakten veel punten door hun goede opslag, want wij hadden elf ketsers. Jorick Strijker die de afgelopen twee weken uitstekend speelde, was nu minder op dreef en Sander Kemperman en Jarno van Timmeren kunnen met z’n beiden het team niet voldoende dragen. We hadden pech dat Paul geblesseerd raakte, want als we compleet waren geweest, hadden we kunnen winnen. Achteraf ben ik blij met een punt. Ik baal van de nederlaag, maar ja, je moet wel een gezond team hebben, want anders redden we het niet. Zaterdag thuis tegen EVV wordt weer een belangrijke wedstrijd,’ zegt Dennis Luider.