Olhaco schenkt cheques aan stichting JET en Drenthe Runners

Hoogeveen - Volleybalvereniging Olhaco heeft in samenwerking met Zwartwoud twee cheques van elk 500 euro geschonken aan de stichting Jet en de Drenthe Runners.

Zaterdagavond overhandigde Dagmar Schoemaker de cheques aan vertegenwoordigers van de stichting Jet en de Drenthe Runners, die elk jaar aan de Roparun deelnemen. Zwartwoud financierde de herinrichting van de kantine van sporthal Trasselt en Olhaco zorgde voor de schenkingen.

Je Energie Terug

Voor de uitreiking van de cheques schetste secretaris Gerrit Schraa de totstandkoming van de uitreiking van de cheques. ‘Toen Zwartwoud de herinrichting van de kantine wilde betalen kon ik mijn ogen niet geloven,’ zegt hij. ‘Zij adviseerden ons een financiële bijdrage te leveren aan twee goede doelen. Wij zochten instanties, die iets met de club hebben.’ Ten eerste is dat de stichting JET uit Hoogeveen. De afkorting JET staat voor Je Energie Terug. Het is ook de bijnaam van de oprichtster van de stichting: Henriëtte van de Beld.

Stichting JET stelt zich tot doel het geven van advies en financiële steun aan mensen die aan kanker lijden. JET wil hen helpen bij het starten met of blijven sporten gedurende de periode van ziekte. Dochter Sandra van de Beld, die bij Olhaco in Dames 1 heeft gespeeld, nam de cheque in ontvangst.

Naast de stichting JET ontvingen ook de Drenthe Runners een cheque van 500 euro van Olhaco. De drijvende kracht achter de deelname van de Drenthe Runners aan de Roparun is de familie Heerts, die jaren actief is voor Olhaco. De Roparun is een non-stop estafetteloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waar geld mee opgehaald wordt voor palliatieve zorg aan mensen met kanker. De Drenthe Runners is een groep enthousiaste lopers, fietsers en verzorgers uit Hoogeveen en omstreken, die volgend jaar voor de achtste keer 560 kilometer gaan afleggen van Hamburg naar Rotterdam.

Arnold Heerts bedankte ook namens de stichting JET voor de financiële ondersteuning door Olhaco. ‘Wij zijn Olhaco bijzonder dankbaar voor dit prachtige gebaar. We zijn er erg blij mee.’