Speurhonden ruiken weer spoor in zoektocht Willeke Dost

Koekange - Drie gespecialiseerde speurhonden van Signi zijn zaterdagmiddag in de zoektocht naar Willeke Dost weer aangeslagen op het weiland achter de boerderij van de familie Mulders. De honden blaften onafhankelijk van elkaar op dezelfde plaats, wat zou betekenen dat daar mogelijk iets begraven ligt. De honden zijn gespecialiseerd in het lokaliseren van een lijkenlucht.

De honden konden weer ingezet worden op het terrein aan de Koekangerdwarsdijk na een crowdfundingsactie via Facebook. De speurders Ab Bruintjes en Jan Huzen zetten ook na de desastreus verlopen graafactie van politie en Justitie van maandag 12 november hun zoekactie naar een mogelijk lichaam van Willeke Dost onverminderd voort.

De drie honden zichten eerst op een andere locatie, maar bleven daar stil. Op het weiland hadden ze meer succes. Daarna werd op die vindplaats een grondradar ingezet, die opnames maakte van de bodem. De resultaten hiervan zijn pas over een paar dagen bekend, de beelden moeten nader geanalyseerd worden. Het was vanmiddag krap aan om voor het invallen van de duisternis de grondradar optimaal in te zetten.

Prikactie

Er was de afgelopen weken ook sprake van dat de samenwerking van Bruintjes en Huzen met de politie gestopt was, maar na een gesprek wordt toch weer samengewerkt. De politie blijft er wel bij dat voor hun de graafactie van 12 november het voorlopige slotstuk was. Voor zaterdag 15 december hadden Bruintjes en Huzen nog een prikactie op het weiland gepland, het is nog onzeker of deze doorgaat. Er hebben zich zeker driehonderd vrijwilligers voor gemeld.