HZVV bekert moeizaam verder na winst op Bakkeveen

Bakkeveen - HZVV heeft met pijn en moeite de tussenronde van het bekertoernooi bereikt. De koploper van de eerste klasse kwam na negentig minuten tegen vierdeklasser Bakkeveen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een blamage bleef HZVV bespaard, want de gasten namen de strafschoppen (2-4) beter en mogen het nu opnemen tegen hoofdklasser Genemuiden.

HZVV-trainer Gert van Duinen had in vergelijking met de wedstrijd tegen vv Groningen vijf wijzigingen toegepast. Tom Willems keepte voor het eerst dit seizoen in een officiële wedstrijd. Daarnaast begonnen Paul Bangura, Lorenzo Valente, Jan Hup, Sander Dzemidzic in de basis. Op de bank zaten Arjan Akkerman, Kelly Joao, Tim Mulder en Hidde Streutker en Luke Millar, Daan Wijma en Noah ten Brinke werden niet ingezet.

Bakkeveen is vierde klasser

Bakkeveen staat achtste in de zondag vierde klasse C en liet zoals verwacht op een koude herfstavond op kunstgras de gasten het spel maken. Bakkeveen posteerde negen spelers rond het strafschopgebied en alleen de behendige spits Wyatt Norvienny wachtte rond de middenlijn lange ballen vanuit de verdediging af. HZVV speelde te langzaam de bal rond en zocht te weinig de vleugels, waardoor Bakkeveen gemakkelijk overeind bleef in het eerste half uur. De beste kans was zelfs voor de thuisclub, maar Norvienny kon net op tijd afgeblokt worden. Na een half uur zette HZVV meer druk en dat leverde enkele kansjes op voor onder andere Jan Hup. Romano Djababoe werd de diepte ingestuurd en verscheen vrij voor doelman Janco van der Wal, maar de spits kreeg de bal er niet in. Vlak voor rust lukte dat wel toen hij een voorzet van Yoran Popovic in het doel tikte. De ban leek gebroken, maar Bakkeveen zocht brutaal de aanval en claimde vlak na rust een strafschop, maar de arbiter wuifde de situatie weg. Arjan Akkerman was in de ploeg gekomen voor Reza Hosseini en Jan Hup verhuisde naar de rechtsbackplaats.

Het spel van HZVV bleef te onnauwkeurig en de gasten leden te veel balverlies. De eersteklasser kreeg nauwelijks kansen. Na ruim een uur was Yoran Popovic dichtbij een treffer, maar zijn inzet was geen probleem voor Van der Wal. Bakkeveen rook dat er iets te halen viel en dat HZVV niet in goeden doen was. Wyatt Norvienny had na 66 minuten HZVV al pijn kunnen doen, maar vrij voor Tom Willems miste de spits. Die vrije schietkans had een waarschuwing voor HZVV moeten zijn, want een kwartier voor tijd kwam Bakkeveen verrassend op gelijke hoogte. Het begon bij balverlies van Yannick Manusiwa bij de zijlijn, waarna Wyatt Norvienny Paul Bangura omspeelde en vervolgens Tom Willems het nakijken gaf. In de slotfase probeerde HZVV nog een deceptie te voorkomen, maar verder dan kansjes voor Sander Dzemidzic en Yoran Popovic kwam HZVV niet, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De eerste strafschop van Tjalling Dekker stopte Tom Willems, maar de arbiter liet de strafschop overnemen, omdat Willems te vroeg ingelopen had. In de herhaling pakte Willems de strafschop van Dekker opnieuw. Alex Zomer, Tim Mulder, Sander Dzemidzic en Kelly Joao scoorden voor HZVV en omdat Thijs Dekker over schoot was een vijfde strafschop niet meer nodig: 2-4. HZVV verliet het ijzige sportpark met de staart tussen de benen.