Verdachte drugslab Schuinesloot blijft in cel

Schuinesloot - De 45-jarige man die in juni opgepakt werd voor betrokkenheid bij een drugslab in Schuinesloot blijft in de cel. Dat besliste de rechtbank in Zwolle.

In een schuur achter een woonhuis in Schuinesloot werd 20.000 liter aan chemicaliën aangetroffen. De liters liters zoutzuur, mierzuur en methanol stonden vermoedelijk klaar om verwerkt te worden tot amfetamine. Er werd ook 2,5 liter amfetamine-olie gevonden. Twee mannen werden aangetroffen. De 50-jarige eigenaar van het pand is al eerder op vrije voeten gesteld. Waarom dat was, kon de officier van justitie dinsdag niet zeggen op de eerste openbare zitting in deze zaak. Duidelijk is dat het onderzoek nog loopt.

De advocaat van de verdachte uit Tilburg wilde dat zijn cliënt het vervolg van de zaak in vrijheid moet kunnen afwachten. Ook omdat de medeverdachte al vrij is. Het Openbaar Ministerie wil de zaak in februari afdoen maar advocaat Geoffrey Woodrow betwijfelde de haalbaarheid daarvan. Pas als het onderzoek is afgerond kan hij met zijn verzoeken tot aanvullend onderzoek komen, zei hij.