Dames en heren Olhaco spelen belangrijke duels

Hoogeveen - Voor de heren en dames van Olhaco staan komend volleybalweekend zeer belangrijke duels op het programma. De dames spelen thuis tegen Donitas 3 dat een punt minder heeft dan de Hoogeveense dames. De heren van Olhaco spelen het belangrijke duel in Horst in Limburg tegen de hekkensluiter Hovoc.

De dames van Olhaco kunnen nog niet los komen van de onderste regionen. De laatste twee wedstrijden gingen verloren en de ploeg van trainer Marcel Veldscholten staat op een negende plaats. Olhaco ontvangt nummer tien Donitas 3 uit Groningen. Donitas 3 heeft een punt minder, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld dan Olhaco. Het is dus zaak voor Olhaco om deze tegenstander onder zich te houden. Donitas 3 is de laatste weken goed op dreef en won haar laatste twee duels.

De 0-4 zege bij Emmen ’95 is ronduit knap te noemen. Olhaco zal gewaarschuwd moeten zijn en met volle overgave deze wedstrijd aangaan, want er hangt wel wat vanaf. Olhaco won nog maar twee keer en wil graag stijgen op de ranglijst. Bij winst kan het zo maar een paar plaatsen stijgen, maar een gemakkelijke wedstrijd wordt het waarschijnlijk niet. De wedstrijd Olhaco-Donitas 3 begint zaterdag in sporthal Trasselt om 18.30 uur.

Heren

De heren van Olhaco hebben weer wat kleur op de wangen gekregen na twee knappe overwinningen op rij. De ploeg speelde bevrijd en dan blijkt dat de Hoogeveners niet in de onderste regionen van de eerste divisie thuis horen. De ploeg van trainer Dennis Luider speelt zaterdag een uiterst belangrijk duel tegen hekkensluiter Hovoc uit Horst. Hovoc is tot haar eigen verrassing gepromoveerd na een terugtrekking van een team en won twee duels tot nu toe. Olhaco heeft drie punten meer en kan bij winst afstand nemen van de laatste plaatsen. Het is zaak voor Olhaco het niveau van de laatste twee wedstrijden vast te houden.