GroenLinks steunt petitie ‘Statiegeld plastic nu’

Hoogeveen - Plastic (zwerf)afval is een heel groot probleem. Zo’n 40 procent van het zwerfafval bestaat momenteel uit plastic flesjes en blikjes. Dat gaat ten koste van milieu, dier en natuur.

Jaron Tichelaar uit Noordscheschut maakt zich er druk om. Hij vindt dat de overheid niet langer moet wachten om actie te ondernemen en dat er nu statiegeld moet komen op kleine plastic flesjes. Jaron wil graag niet alleen de (lokale) overheid, maar ook de ‘gewone burger’ bewust maken van dit probleem. Ook wil hij ze aansporen om nu in actie te komen, daartoe startte hij onlangs de petitie ‘Actie van de politiek voor de plastic-problematiek’ op petitie-starter.nl.

Petitie is 'geadopteerd'

GroenLinks Hoogeveen en Jaron kwamen met elkaar in contact over dit onderwerp. Een thema dat ook GroenLinks nauw aan het hart ligt. De deal was snel beklonken en de partij heeft de petitie van Jaron ‘geadopteerd’. Een motie voor aansluiting van Hoogeveen bij de landelijke Statiegeld-alliantie werd enige tijd geleden afgewezen, dus alle aandacht vanuit de samenleving voor het probleem van de ‘plastic soup’ juicht de fractie toe.

Iedereen kan de petitie tekenen op de petitiestarter.nl.