HZVV wint in wisselvallig duel

Hoogeveen - Het in vorm zijnde HZVV kreeg afgelopen zaterdag Genemuiden op bezoek. Dat is een ploeg waarvan de herinneringen van de afgelopen wedstrijden die daar tegen gespeeld werden het meer dan waard waren.

Deze middag was dat niet anders. HZVV begon ijzersterk aan de wedstrijd en al in de 2e minuut kwam men op voorsprong. In de derde wedstrijd op rij haalde Verena Jager vanaf minstens dertig meter uit en ook dit keer ging de bal feilloos over de keepster van de tegenpartij en net onder de lat het doel in. Dit betekende een vroege voorsprong gevend aan de thuisploeg.

Jager bleef het proberen

Vier minuten later probeerde Jager het nog een keer, maar dit keer wist de keepster van Genemuiden de bal over het doel te tikken.

HZVV was het eerste gedeelte van de wedstrijd de baas op het veld en kwam dan ook terecht op 2-0 doordat Gulnaz Yildirim de voorzet van Carmen Manusiwa perfect inkopte.

Drie minuten later kwam men zelfs op 3-0. Jager stuurde Lyanne Neutel weg die haar directe tegenstander omspeelde en de bal onhoudbaar in doel schoot.

Waar iedereen verwachtte dat de voorsprong werd uitgebouwd, gebeurde het tegenover gestelde. In de 27e minuut kreeg Genemuiden een vrije bal te nemen. Deze werd goed in de zestien meter van HZVV geplaatst waar de Genemuider-spits kon aannemen en scoren. Vier minuten voor rust kwam men zelfs op 3-2 nadat een schot van afstand over keepster Jansen van HZVV in het doel verdween.

Ook in de tweede helft was HZVV het spoor bijster en kreeg Genemuiden de kans om de thuisploeg onder druk te zetten wat bijna resulteerde in de 3-3, maar de goal van Genemuiden werd afgekeurd wegens duwen van de aanvalster.

De tweede helft liet een HZVV zien dat niet bij machte was om de organisatie weer goed neer te zetten en Genemuiden voelde dat er meer in zat dan een nederlaag.

Boeiend kon de wedstrijd niet echt genoemd worden tot de laatste vijf minuten begonnen. Vijf minuten voor tijd kwamen de rood-witten goede weg toen een vrije bal van Genemuiden via de doellat weer het veld in kwam.

Vrijwel direct daarna liet Verena Jager zien dat haar doelpunt van vanmiddag en die van de afgelopen weken geen toeval waren en met bijna een perfecte kopie van wat ze in de tweede minuut deed scoorde ze de 4-2 binnen.

In blessuretijd was het Sanne van der Sterre die voor de zoveelste keer in de wedstrijd de bal onderschepte en de aanval van HZVV in stelling bracht. Martine Weinans kreeg de bal aangespeeld en maakte knap de 5-2. Genemuiden kreeg nog een strafschop te nemen, die werd benut en hierdoor kwam de eindstand op 5-3 en haalde HZVV uit haar laatste drie wedstrijden de volle negen punten.