De Weide maakt gehakt van Helpman

Hoogeveen - De vrouwen van De Weide moesten zaterdag tegen Helpman spelen. Helpman is gepromoveerd uit de tweede klasse. Beide teams treffen elkaar dus voor het eerst. Dat maakt de wedstrijd interessant om naar te kijken.

 Helpman zal er alles aan doen om 3 punten te pakken want het team kan iedere punt gebruiken. De Weide wil bovenin meedoen dus moet de ploeg drie punten pakken.

De Weide begon furieus

De Weide begint fel aan de wedstrijd en krijgt gelijk een vrije trap tegen. De vrije trap van De Weide wordt direct genomen door Tjeerdsma die Lé Febre zoekt, maar een verdedigster redt. In de 4e minuut is het A. de Boed die een afstandsschot weet te lossen over de keepster heen. Een minuut later is het weer raak. Te Kamp geeft de bal op A. de Boed, die de bal weer weet binnen te schieten. In de 7e minuut krijgt De Weide een corner en is het A. de Boed die een hattrick weet te maken. In de 9e minuut weet Bols het doel te vinden: 4-0 voor De Weide. Een corner voor De Weide levert niks op en een schotje van Helpman gaat ver naast. De Weide laat goed voetbal zien en combineert goed. Er volgt weer een corner. Dit zorgt voor een kans voor Tjeerdsma, maar ze raakt de bal verkeerd. Helpman krijgt in de 23e minuut een kansje maar schiet over. Er volgt een goede bal van A. de Boed op Prins, maar die geeft een klein duwtje en dus een vrije trap tegen. Dan is er een vrije trap voor Helpman op een degelijke plek. Deze wordt gered door keepster Boessenkool.

In de 32e minuut kopt Prins door op A. de Boed, die haar tegenstandster uitkapt en de bal weet binnen te schieten. Daarna is het een goede bal van Te Kamp op A. de Boed, die 1 op 1 komt te staan met de

keepster. Die verwerkt het schot tot corner. Bij deze corner maakt een speelster van Helpman hands. De Weide krijgt een strafschop die wordt benut door Te Kamp.

Net voor rust is het weer A. de Boed die weet weg te draaien van haar tegenstandster en schiet, maar net over. Met een ruststand van 6-0 staat het er goed voor.

Tweede helft was slapjes

De Weide begint slapjes aan de tweede helft. Er zijn mooie combinaties tussen de speelsters van De Weide, maar de bal gaat er niet in. De keepster van Helpman speelt de bal in de voeten van Prins die gelijk kan uithalen, maar de bal belandt op de lat. Er worden harde duels uitgevochten door beide teams, maar De Weide is sterk en blijft goed voetballen. Een schotje van Helpman vanaf de rechterkant wordt gepakt door Boessenkool. Daarna is er een goede bal van N. te Kamp op Kriekjes, die 1 op 1 staat met de keepster, maar ze trapt de bal te ver voor zich uit. In de 24e minuut krijgt Helpman een grote kans, maar deze wordt net naast geschoten. Uit een corner van De Weide komt niks. Er volgt een goede voorzet van Kriekjes op N. te Kamp, maar die schiet over. Keepster van Helpman is wat onzeker en speelt de bal in de voeten van een speelster van De Weide die de bal afspeelt, maar de bal gaat er niet in. Er volgt een goede bal van A. de Boed op Kriekjes die de bal in een keer neemt, maar op de keepster schiet. Als laatste wapenfeit levert een corner van Helpman niks op.

De Weide wint eenvoudig met 6-0 van vv Helpman.

Volgende week staat er een lastige uitwedstrijd op het programma voor de dames uit Hoogeveen, die op bezoek gaan bij AZSV in Aalten.