Tiendeveen verspeelt punt

Tiendeveen - De mannen van trainer Michel van Essen legden zaterdag CSVC het vuur na aan de schenen, maar de werklust werd niet beloond. Na de 0-1 ruststand kwam Tiendeveen op dat moment verdiend gelijk doordat de man van de wedstrijd aan Tiendeveen-zijde Ibrahim Deniz van afstand scoorde. Op jacht naar de overwinning liep Tiendeveen in de slotfase tegen twee counters aan, die CSVC beide binnenschoot waardoor er alsnog met 1-3 werd verloren

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang, want pas in de achtste minuut was doelman Rogier Assen de eerste die in moest grijpen. Het afstandsschot van Ismaël Ucan werd klemvast geplukt. CSVC kende de eerste mogelijkheid pas na bijna een kwartier spelen, maar Hilko Koster zag zijn schot rakelings buiten de paal naast vliegen.

Scheidsrechter maakte debuut in regio Noord

Kort daarna moest Ibrahim Deniz doelman Lubbers assisteren wat hij goed deed en voor opruiming zorgde na een voorzet. De hoekschop die hierop volgde werd door Jurriaan Veldhuis recht in de handen van Lubbers gekopt. Daniël van Arkel zag een schot ook weer gepakt door Assen en Ismaël Ucan schoot vanaf randje zestien nog eens net naast. Op slag van rust viel zomaar de 0-1 binnen bij een vrije bal van Hilko Koster, die vanaf de zijkant door iedereen incluis doelman Lubbers werd gemist en bij de tweede paal binnen viel. Kort hierna floot scheidsrechter Kessler uit Weiteveen, die zijn eerste wedstrijd floot in regio Noord voor het rustsignaal.

In de beginfase van de tweede helft lieten de gasten tot twee keer toe een grote kans liggen, maar hier hield doelman Sander Lubbers Tiendeveen met fraaie reddingen in de wedstrijd waarbij Dylan Huizing werd afgestopt. Tiendeveen kwam daarna met twee verse krachten binnen de lijnen tot meer kansen. Zo had Robert Stille al snel een kopkans maar Assen greep goed in. Twee minuten later werd het gelijk. Ibrahim Deniz schoof goed in en haalde van afstand uit en met een stuit vlak voor doelman Rogier Assen viel de bal binnen (1-1). Met Roy Beekelaar in de punt van de aanval werd de bal met lange halen vaker geprobeerd en Beekelaar had bijna succes toen hij een schuiver maar rakelings naast zag gaan. De wedstrijd kantelde in de slotfase met een snelle counter van CSVC, die fraai werd binnengeschoven door Ruben Meijer.

Zelfs werd in de 90ste minuut de 1-3 nog fraaier aangetekend door Wesley Schutten waardoor Tiendeveen opnieuw met lege handen kwam te staan, ondanks een bal van afstand door Daniël van Arkel die op de kruising ketste, maar de nederlaag was niet meer af te wenden. Zo werd in deze wedstrijd, waar de strijd groter was dan de kwaliteit, opnieuw verloren door Tiendeveen.