Vierde winst op rij VVAK

Kerkenveld - VVAK heeft in de uitwedstrijd tegen DOS ’63 uit Drogteropslagen wederom de drie punten meegenomen naar Kerkenveld. Na een 1-2 ruststand stond er na exact 90 minuten een 1-4 eindstand op het scorebord in het voordeel van VVAK.

De bezoekers lieten vanaf de aftrap aanvallend spel zien en voor de drie punten te gaan. Keeper Nico Both werd dan ook direct op de proef gesteld met enkele flitsende aanvallen. In de 6e minuut kwam VVAK op voorsprong. Het was Patrick Kreuze die een prima voorzet afleverde op Dylan Meinen, die vervolgens met een schitterende kopbal de 0-1 noteerde. Enkele minuten later was het de rappe Patrick Kreuze die enkele tegenstanders omspeelde en beheerst de 0-2 op het scorebord zette.

Schot belandde aan de verkeerde kant van de paal

Het was bij DOS ’63 de snelle en behendige Leroy Mol die een aantal keren dreigend voor gevaar zorgde maar dit leidde niet tot een doelpunt. Aan de andere kant was het Dylan Meinen die zich goed vrij speelde en een strakke voorzet gaf op Patrick Kreuze die vervolgens een vrije doortocht had op keeper Both maar zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal. In de tegenaanval was het Leroy Mol die werkelijk schitterend afrondde en de 1-2 op het scorebord noteerde. Met deze stand zochten beide teams de thee op.

Het begin van de tweede helft was van VVAK-zijde zeer matig. De thuisclub rook zijn kansen en trok dan ook veelvuldig ten aanval. In vijftien minuten vielen er maar liefst zeven corners te noteren, maar de verdediging van VVAK en keeper Jurgen van de Weide hielden het doel schoon. Een vrije bal van net buiten de 16 werd door Rick Eggen van DOS ’63 ruim over de goal gejast. In deze fase had de thuisclub recht op een goal maar er werd niet gescoord. Pas in de 80e minuut veerde het trouwe VVAK-publiek op en juichte voor de 1-3. Het was Patrick Kreuze die zijn inzet zag belanden op de vuisten van keeper Both. In de rebound was het Marco Jonkman die vanaf 20 meter raak schoot. In de slotfase was het de ingevallen Erik Sieders die Patrick Kreuze in scoringspositie bracht. Kreuze bedacht zich niet en scoorde in het dak van doel de 1-4.

Na exact 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Kamman voor het eindsignaal. Vooral op grond van de eerste helft een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Freddy de Boer. Volgende week speelt VVAK de laatste wedstrijd van 2018 thuis tegen FC Assen.