Pesse deelt punten in kraker

Pesse - De strijd tussen Pesse en Titan had aan beide kanten genoeg kansen om de drie punten te pakken maar geen van beide wist toe te slaan.

In het begin van de wedstrijd leken beide ploegen nog veel te moeten aftasten. De strijd speelde zich vooral af op het middenveld, waarbij zowel Titan als Pesse niet makkelijk door de verdediging heenkwam.

Pesse kreeg eerste kans

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar de kopbal van spits Verbrugge eindigde naast het doel. Daarna liet ook Titan zich offensief zien met een schot van Van Elten dat over het doel van doelman Waninge ging.

Na ongeveer twintig minuten was het Pesse dat op voorsprong kwam. Na een overtreding mocht Verbrugge aanleggen voor de vrije trap. Hij draaide de bal langs de muur waarna deze tegen de touwen viel. Doelman Poede had geen kans om de bal te keren. Titan was na de tegengoal meteen bij de les en viel direct aan. Alhoewel de eerste kans op de gelijkmaker naast ging wist de ploeg wel uit een corner toe te slaan.

Het was uiteindelijk verdediger Postmus met de inzet. Pesse leek even aangeslagen na de gelijkmaker en Titan nam meer initiatief. Postmus kon nogmaals op doel schieten. Zijn inzet ging vlak voor het doel langs. Ook Pesse kwam weer voor de goal. Uit een vrije trap kon Evenhuis koppen maar helaas voor de verdediger ging zijn inzet voorlangs. In de slotfase van de eerste helft had Pesse nog een mogelijkheid op voorsprong te komen. Na de voorzet van Verbrugge werkte de verdediger Katoen de bal bijna in eigen doel.

De tweede helft bleek vooral een slag op het middenveld te zijn, waarin beide ploegen hard werkten maar niet echt potten konden breken voorin. Het eerste schotje van Smidt was eenvoudige prooi voor Waninge.

Daarna leek Smidt geluk te hebben, zijn voorzet miste de goede richting maar viel bijna binnen bij de tweede paal maar Waninge lette goed op en werkte de bal uit het doel. Daarna liet ook Pesse zich weer zien. Invaller Slomp had een goede actie in huis en besloot op rand zestienmetergebied uit te halen. Maar ook Poede wist zich te onderscheiden met een goede redding. Titan kreeg nog een grote kans om de punten mee te nemen. Na voorbereidend werk van Smidt kon Hendriks aanleggen van dichtbij. Met een goede redding wist Waninge de bal uit het doel te houden.