Doelpuntloos gelijkspel voor Hoogeveen zaterdag

Hoogeveen - Hoogeveen zaterdag heeft zich hersteld na de blamage van vorige week tegen BSVV. Thuis werd koploper SVM op 0-0 gehouden. De ploeg van trainer Edward Sabandar speelde gretig en legde bij vlagen aardig voetbal op de mat. Het gebrek aan scorend vermogen breekt de ploeg op dit moment echter even op.

Hoogeveen startte voor het eerst weer met Guido ten Cate in de basis. De routinier maakte als spits de negentig minuten vol en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Bij vlagen zagen de supporters de oude Ten Cate, die met fraaie passjes strooide.

Marknesse miste een aantal vaste krachten 

De tegenstander uit Marknesse miste een aantal vaste krachten en was voorin nauwelijks gevaarlijk. De eerste grote mogelijkheid was na een kwartier voor Hoogeveen. Met een prachtige pass stuurde Guido ten Cate de sterk spelende Twan Reinders weg.

Die zag zijn inzet vervolgens via doelman Haagsma op de paal belanden.

Na een half uur kreeg SVM dan toch een goede mogelijkheid, al was het meer een cadeautje van Hoogeveen. Mitchel Strijker schoot de bal bijna in eigen doel. Met een reflex voorkwam doelman Raymon Slot een tegentreffer.

In de tweede helft kreeg Hoogeveen binnen een kwartier drie goede mogelijkheden. Eerst werd een inzet van Jesse de Haas geklopt, vervolgens een kopbal van Reinders van de lijn gehaald en tot slot een inzet van opnieuw Jesse de Haas gekeerd door de doelman.

Daarna sloeg de onzekerheid enigszins toe en raakte de pijp bij een aantal spelers ook leeg. Het was voor SVM het teken om een slotoffensief in te zetten. Het kwam ook dichtbij een treffer. Eerst stuitte Vince Oosterhof op Raymon Slot, waarna de ingevallen Sander Hermens op de lat schoot. Daarnaast was er opnieuw een misverstand tussen Mitchel Strijker en Raymon Slot die met een sisser afliep.

Het bleef hierdoor 0-0. Ondanks het uitblijven van doelpunten tankte Hoogeveen toch weer wat vertrouwen.